Ο πραγματικός τελικός θα γίνει κανονικά! ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Εύβοιας για το Region’s Cup (11.00πμ, LIVE ThrakiSportS)

Μπορεί να υπάρχει μπάχαλο και να είναι στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ωστόσο η πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου διεξάγεται το Σάββατο 7 Μαΐου στην πόλη της Κατερίνης όπου στις 11:00 το πρωί θα διεξαχθεί ο τελικός του Region’s Cup, εκεί που το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και δεν μπλέκει με συμφέροντα οικονομικά, καθώς οι παίκτες είναι ερασιτέχνες και χαίρονται κάθε εμπειρία και στιγμή που αποκομίζουν κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Στην σπουδαία αυτή αναμέτρηση η επίλεκτη μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης υπό τις οδηγίες του Ενωσιακού προπονητή Απόστολου Κουτρουλού τίθεται αντιμέτωπη με την κάτοχο του τίτλου ΕΠΣ Εύβοιας. Μάλιστα, ο νικητής θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην πρώτη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Περιφερειών, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Σαν Μαρίνο.

Η ΕΠΣ Ξάνθης στην πρώτη της συμμετοχή στην διοργάνωση κατάφερε έχοντας το αξιοσημείωτο μηδέν σε όλα (δεν έχει σκοράρει αλλά και δεν έχει δεχτεί γκολ, μετά απο δύο παιχνίδια) να κερδίσει μια θέση στον μεγάλο τελικό, όπου θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα μπορέσει να κατακτήσει την κούπα. Είχαν προηγηθεί οι αποτυχημένες προσπάθειες των ΕΠΣ Δράμας (το 2004) και ΕΠΣ Θράκης (το 2014).

Σε αυτή την προσπάθεια μάλιστα η ομάδα της Ξάνθης θα έχει και την συμπαράσταση αρκετού κόσμου που αναμένεται να δώσει το παρών στην Κατερίνη και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Απόστολου Κουτρουλού. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στο πλευρό των παικτών της Ξάνθης θα βρίσκεται και η διοίκηση της Ένωσης, και οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ξάνθης “Βασίλισσες Θράκης” όπως είχαν υποσχεθεί (θυμηθείτε ΕΔΩ), ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αναβλήθηκε η τελευταία αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας ώστε όποιος επιθυμεί και απο αυτές τις ομάδες να ακολουθήσει την ομάδα της Ξάνθης στην Κατερίνη (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Η πορεία για τον τελικό της Κατερίνης δεν ήταν εύκολη για τους Ξανθιώτες που χρειάστηκαν και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους το “τείχος” Ρούφος στην διαδικασία των πέναλτι, με τον κίπερ της Βιστωνίδας και στα δύο ματς να κρατά όρθια την Ξανθιώτικη ομάδα, και με τους συμπαίκτες του με την σειρά τους να είναι ψύχραιμοι και εύστοχοι ακόμα και αν χρειάστηκε και λίγη δόση… τύχης στο ματς με την ΕΠΣ Θράκης. Στο προημιτελικό οι Ξανθιώτες κέρδισαν μετά απο μια αγχωτική αναμέτρηση την ΕΠΣ Κοζάνης στο ΔΑΚ Ξάνθης με 3-1 στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ και στον ημιτελικό η ομάδα της Ξάνθης χρειάστηκε τα ρεφλέξ του γκολκίπερ της για να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΕΠΣ Θράκης, την οποία κέρδισε στο Ενωσιακό γήπεδο της Κομοτηνής με 4-2. Εκείνη η νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως απο του Ξανθιώτες (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ)

Για τον μεγάλο τελικό ο Ενωσιακός τεχνικός Απόστολος Κουτρουλός πήρε όλους τους παίκτες που ήταν απο την αρχή της προετοιμασίας και των αγώνων της ΕΠΣ Ξάνθης, με την αποστολή να αποτελείται απο 22 ποδοσφαιριστές (καθώς εκτός έμειναν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων οι Κυριάκος Καραπαζαρλής και Κώστας Κουτσομιχάλης). Αναλυτικά, την αποστολή της ΕΠΣ Ξάνθης αποτελούν οι: Γιάννης Ρούφος, Ραφαήλ Ζαρζακόπουλος, Χακή Τζαμπάζ, Σάββας Μπαϊρακταρίδης, Αλέξανδρος Σαρηγιαννίδης, Στέλιος Τζαρτάκης, Δημήτρης Μυλωνάς, Στέλιος Κοτζακελίνης, Αλέξης Μπουνταγκίδης, Κωνσταντίνος Τουργαίδης, Λάζαρος Μαυρόπουλος, Αλή Ογλού Γιουνκέρ, Παναγιώτης Ζάϊκος, Γιώργος Τερζάκης, Μαρίνος Ψωμάς, Κώστας Μπουρλόγλου, Χάρης Κατσής, Χαράλαμπος Κυριαζίδης, Στέλιος Τουργαίδης, Γιάννης Καραγκιόζης, Πέτρος Σαρηγιαννίδης, Πάρης Κοτόπουλος.

Σε αντίθεση με την Ξάνθη, η ΕΠΣ Εύβοιας, νικήτρια του προηγούμενου τελικού που έγινε το 2014 στο Λιτόχωρο (είχε κερδίσει στα πέναλτι με 4-3 την ΕΠΣ Θράκης με την κανονική διάρκεια και παράταση να λήγουν με 1-1), έφτασε στον τελικό με σχετική άνεση παίζοντα και τα δύο παιχνίδια που έδωσε στο γήπεδο της. Αρχικά επικράτησε με 3-1 την ΕΠΣ Χανίων παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, και στην συνέχεια στα ημιτελικά της διοργάνωσης κέρδισε με 2-0 την ΕΠΣ Κεφαλληνίας -Ιθάκης στο γήπεδο των Ψαχνών, ένα γήπεδο που γνωρίζουν καλά οι παίκτες του Βαγγέλη Ζέρβα καθώς η βάση της ομάδας αποτελείται απο παίκτες του Ηρακλή Ψαχνών που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

Η ΕΠΣ Εύβοιας θα βρεθεί στην Κατερίνη με 19μελη αποστολή την οποία θα ηγηθεί ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ο Ενωσιακός τεχνικός Βαγγέλης Ζέρβας πήρε μαζί του τους Γιώργο Μόνο, Κώστα Μπασινά, Κώστα Καραμπά, Βαγγέλη Αυλωνίτη, Βαγγέλη Κοκκάλα, Αντώνη Μπισμπικόπουλο, Τάκη Ρούσσο, Λεωνίδα Πιλάτη, Άκη Καλοχωρίδη, Ηλία Ξιφαρά, Θοδωρή Ευγενίου, Νίκο Γιαλό, Ανδρέα Κούρτη, Μάριο Καραχάλιο, Ανδρέα Μήτρου,  Δημήτρη Μακαντάση, Παναγιώτη Καραντάκη και Γιώργο Γιαννουκάκο.

Διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε να είναι ο Γιάννης Γκαραγκάνης της ΕΠΣ Πιερίας, έχοντας ως βοηθούς τους Αναστάσιο Γιαμούζη και Δημήτρη Ζέρβα επίσης της ΕΠΣ Πιερίας. Το ThrakiSportS όπως συνέβη και πριν δύο χρόνια στο τελικό του Λιτόχωρου (θυμηθείτε ΕΔΩ) αλλά και γενικά σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του θρακιώτικου αθλητισμού, θα βρίσκεται στην Κατερίνη και θα σας μεταφέρει με LIVE ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου την εξέλιξη του αγώνα, κάτι που άλλωστε έπραξε τόσο στα προημιτελικά (θυμηθείτε ΕΔΩ) της διοργάνωσης όσο και στον μεγάλο ημιτελικό μεταξύ των ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Ξάνθης (θυμηθείτε ΕΔΩ).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ  ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ