H υπερηφάνεια Ταξιλδάρη για Μιχαλεντζάκη και η φωτο που θυμίζει «πώς ξεκίνησαν όλα»…

Την υπερηφάνειά του για τις επιτυχίες του Δήμου Μιχαλεντζάκη, που με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ πρόσθεσε έναν ακόμα κρίκο στο προσωπικό του παλμαρέ, εξέφρασε ο παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης.

Ο Ταξιλδάρης είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που έστρεψε στον αθλητισμό πολλά παιδιά με αναπηρίες στην Θράκη και η επιτυχία του το 2004 στους Αγώνες της Αθήνας είναι γεγονός ότι αφύπνισε την πόλη της Κομοτηνής ώστε να γίνει προσβάσιμη και να αγκαλιάσει το παραολυμπιακό κίνημα.

Με τον σύλλογο “Περπατώ” και την ομάδα “Ηρόδικος Κομοτηνής” κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικά σχολή, όπως σχολίασαν και κάποιοι διαδικτυακοί του φίλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχαλεντζάκης, πρωταθλητής με καταγωγή από τις Φέρες, είχε τον Άλεξ ως πρότυπο όταν ξεκινούσε τον αθλητισμό.

Με την σειρά του, ο Ταξιλδάρης λοιπόν, όχι απλά εξέφρασε την χαρά του και την υπερηφάνειά του για την νέα επιτυχία του Μιχαλεντζάκη, όπως και του άλλου εβρίτη κολυμβητή, του Δημήτρη Καρυπίδη, αλλά το βράδυ της Πέμπτης δημοσιοποίησε και μια φωτογραφία γεμάτη νοσταλγία και αναμνήσεις.

Είναι μια δεκαετία πριν, ίσως και κάτι παραπάνω, με τον Μιχαλεντζάκη πιτσιρικά να έχει κρεμασμένα κάμποσα μετάλλια και τον Άλεξ Ταξιλδάρη χαμογελαστό, σε μια εποχή που προσπαθούσε να τον στρέψει στον αθλητισμό διαβλέποντας το ταλέντο του.

«Καπως ετσι ξεκινησαν ολα…», σχολίασε ο Ταξιλδάρης ανεβάζοντας την σχετική φωτογραφία και τα likes άρχισαν να πέφτουν βροχή…