Θρίλερ με πιθανή αναβολή του τελικού Κυπέλλου λόγω απεργίας! Οι πρώτες αντιδράσεις Γκιρτζίκη και Γαβριηλίδη

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου. Για τον λόγο αυτόν βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή γραμμή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης, οι δυο θρακιώτες παράγοντες που τρέχουν αυτήν την στιγμή τις εξελίξεις.

Ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, ωστόσο φαίνεται πως δημιουργείται πρόβλημα λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, αλλά και της ΠΟΕΣΥ, που αφορά τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι συγκεκριμένες απεργίες έχουν προαναγγελθεί και δημιουργούν πρόβλημα καθώς αφενός εξαιτίας τους δεν θα μπορούν να εργαστούν οι υπάλληλοι του σταδίου, αφετέρου δεν θα μπορούν να καλύψουν τον τελικό δημοσιογράφοι, καμεραμάν και τεχνικοί της τηλεόρασης, την ώρα που το ματς δεν θα έχει θεατές και η τηλεόραση θα είναι ο μόνος τρόπος ενημέρωσης του κόσμου.

Η είδηση για τις απεργίες βρήκε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, που τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, στην συνεδρίαση της Super League, όπου μετέχει ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ. Σε πρώτη φάση δεν ήταν και ο ίδιος σε θέση να αναφέρει αν επηρεάζεται ο τελικός και πόσο με τις νέες αυτές εξελίξεις. Το θέμα έφτασε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη. Ο Ξανθιώτης παράγοντας εξέφρασε σε συνεργάτες του την άποψη ότι δεν πρέπει να αναβληθεί ο τελικός και αναμένεται στο πλαίσιο αυτό να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες να μιλήσει με τους υπευθύνους των συνδικαλιστικών ενώσεων ζητώντας την εξαίρεση από την απεργία όσων εργαστούν για την ομαλή διεξαγωγή και κάλυψη του αγώνα.

Ωστόσο από δημοσιογραφικής πλευράς, η ίδια η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ ξεκαθαρίζει ότι για κανέναν λόγο δεν θα δοθεί εξαίρεση. Άλλωστε, αυτό τονίζεται και στην ανακοίνωση του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. Το επιχείρημα είναι ότι αν δοθεί εξαίρεση για την κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα, αυτόματα θα ακυρωθεί η έννοια της απεργίας που έχει ως στόχο να στρέψει το ενδιαφέρον όλων των πολιτών στα όσα θα εκτυλίσσονται στην Βουλή σε σχέση με την ψηφοφορία για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργίες προκηρύχθηκαν μετά την επίσπευση από την κυβέρνηση της διαδικασίας και την ανακοίνωση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συμβεί το ίδιο και με το φορολογικό. Με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις, θεωρείται δεδομένο ότι εντός της ημέρας στην ΕΠΟ θα φτάσει έγγραφο του  ΟΤΕ TV που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του τελικού για αναβολή της διεξαγωγής του, ώστε να μπορεί να τον καλύψει με τον τρόπο που θέλει. Διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος να έχουμε τον πρώτο τελικό κυπέλλου Ελλάδος που δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά ούτε και θεατές!

Υπενθυμίζεται ότι λόγω στάσης εργασίας, πέρυσι δεν είχε μεταδοθεί ποτέ τηλεοπτικά και δεν είχε καλυφθεί ποτέ από επαγγελματικές κάμερες ο πρώτος ημιτελικός της Ξάνθης με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Τότε υπήρχε μόνο κινητοποίηση των τεχνικών της τηλεόρασης και μάλιστα συγκεκριμένα της Β. Ελλάδος. Τώρα μιλάμε για πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί και έχει την κάλυψη από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οπότε τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλαπλά. Η κεντρική εξαγγελία για 48ωρη απεργία υπάρχει, όμως σταδιακά ο κάθε επαγγελματικός κλάδος ανακοινώνει τον τρόπο συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα.

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει ενημέρωση στους δύο μονομάχους, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ υπενθυμίζεται ότι σε οτιδήποτε αποφασιστεί θα έχει λόγο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Μια πρώτη φημολογία κάνει λόγο για αναβολή 24 ωρών, στον βαθμό που η απεργία θα λήξει το πρωί της Κυριακής και κατά συνέπεια ο τελικός θα μπορεί να διεξαχθεί το βράδυ αυτής της ημέρας. Όμως κανείς δεν ξέρει, ανάλογα με τις εξελίξεις και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ποια θα είναι η απόφαση αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης-επέκτασης των κινητοποιήσεων.