Με Θρακιώτη αρχηγό και τρεις παλαιστές με σχέση με το ΔΠΘ η Εθνική Ομάδα στο Προολυμπιακό της Πόλης

Την τελευταία τους προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα διεκδικήσουν 12 αθλητές της Πάλης, όπου θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Τουρκίας που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 6 έως τις 8 Μαΐου.

Την Τετάρτη (4/5) αναχώρησε το γκρουπ της ελληνορωμαϊκής και συμμετέχουν οι Απόστολος Μανουηλίδης (59κ.), Βλαδίμηρος Ματίας (66κ.), Γιώργος Πρεβολαράκης (75κ.), Δημήτρης Τσεκερίδης (85κ.), Γιώργος Κουτσιούμπας (98κ.) και Ξενοφώντας Κουτσιούμπας (130κ). Υπενθυμίζεται ότι τα αδέρφια Κουτσιούμπα ήταν (και εξακολουθούν να είναι για την ακρίβεια) φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Την Πέμπτη (5/5) αναχωρεί το γκρουπ της ελευθέρας και των γυναικών. Θα αγωνιστούν οι Αλέξανδρος Σαμανίδης (74κ.), Τιμοφέι Ξενίδης (86κ.), Νίκος Παπαοικονόμου (97κ.) και Γιάννης Αρζουμανίδης (125κ.), με τον τελευταίο να έρχεται επίσης συχνά από την Θεσσαλονίκη στην Κομοτηνή και να διδάσκει στην  ειδικότητα της πάλης ως επισκέπτης καθηγητής.

Στις Γυναίκες θα αγωνιστούν οι Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.) και Δήμητρα Χριστοδουλάκη (69κ.). Αξίζει να σημειωθεί πως από κάθε κατηγορία προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

Οι προπονητές που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία είναι οι Αμιράν Καρτάνοβ και Παναγιώτης Χεριστανίδης, ενώ θα συμμετάσχει κι ο διεθνής διαιτητής Χρήστος Λιάκος. Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φάνης Μπατζακίδης, ενώ στους αγώνες θα παραστεί και αντιπροσωπία της ειδικότητας πάλης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης υπό τον Γιάννη Μπάρμπα, που θα λάβει μέρος και σε επιστημονικό συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία του Προολυμπιακού  Τουρνουά.