Θα παίξουν Ευρώπη οι έφηβοι της Ξάνθης αν νικήσουν την άλλη εβδομάδα στο Final Four!

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο η φετινή πρωταθλήτρια ομάδα του αναπτυξιακού πρωταθλήματος Κ17 της Super League να αγωνιστεί στην… Ευρώπη και συγκεκριμένα στο UEFA Youth League.

Είναι μια απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ της Super League το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, «αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς την ΕΠΟ για τη συμμετοχή στο UEFA Youth League της πρωταθλήτριας ομάδας του πρωταθλήματος Novasports Super League K17».

Υπενθυμίζεται ότι η Skoda Ξάνθη είναι μία από τις ομάδες που έχουν καταφέρει να προκριθούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί την άλλη εβδομάδα στο Περιστέρι και μάλιστα την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό.

Η Κ17 της Skoda Ξάνθη είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια τον τίτλο στο συγκεκριμένο ηλικιακό πρωτάθλημα και μάλιστα αυτή η ομάδα είχε αναδειχθεί κορυφαία της Θράκης σε όλα τα σπορ για το 2014, σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του ThrakiSportS στο τέλος κάθε χρόνου.

Ωστόσο τότε ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Super League Κ17 δεν εξασφάλιζε έξοδο για συμμετοχή στο UEFA Youth League. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση της Super League είναι εισήγηση προς την ΕΠΟ, αλλά δεν αναμένεται η τελευταία να εκφράσει αντίρρηση.