Γκιρτζίκη-Γαβριηλίδη, τολμήστε και γράψτε ιστορία! Στείλτε τον τελικό σε Μόναχο, Σικάγο ή Μελβούρνη!!!

Με μαθηματική ακρίβεια ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ οδηγείται σε νέα αναβολή, αν δεν πρόκειται για οριστική ματαίωση.

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που βγαίνουν από την ΕΠΟ και αναφέρθηκαν και σε προηγούμενη ανάρτηση του ThrakiSportS, η απόφαση του Ξανθιώτη προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη και του Κομοτηναίου προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνου Γαβριηλίδη είναι να μην αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα, παρά το αίτημα του OTE TV εξαιτίας της απεργίας, με το επιχείρημα ότι το αίτημα κατατέθηκε αργά.

Παράλληλα, από την ΕΠΟ διαρρέεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξουν οι βοηθοί διαιτητή, όπως απαίτησε ουσιαστικά η ΑΕΚ αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που με ανακοίνωσή του το μεσημέρι έριξε τις ευθύνες στην Ομοσπονδία και για το γεγονός ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί με μαθητές όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση, ενώ με δήλωσή του το βράδυ άφησε να εννοηθεί ότι θα αποφασίσει την αναβολή του αγώνα η Πολιτεία για λόγους δημόσιας τάξης.

Και είναι αλήθεια ότι ο πόλεμος ανακοινώσεων των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ δίνει πάτημα στον υπουργό να το πράξει.

Αν πάντως δεν οδηγηθεί σε ματαίωση ο τελικός αλλά σε νέα αναβολή, δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στην ΕΠΟ να αλλάξει την απόφαση για ματς κεκλεισμένων των θυρών και να τον κάνει πραγματική γιορτή υπό μία προϋπόθεση: να βρει τρόπο να αλλάξει την διάταξη του καταστατικού που προβλέπει ότι ο τελικός διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Αν λοιπόν μπορέσει και βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί αυτός ο βραχνάς, θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία ο τελικός αυτός που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ελλάδα, να διεξαχθεί σε μια χώρα που οι φίλαθλοι σέβονται το ποδόσφαιρο και το θεωρούν γιορτή, ενώ υπάρχει σημαντική παρουσία του Ελληνισμού.

Με απλά λόγια, σκεφτείτε σοβαρά την ιδέα ο τελικός (και ο κάθε τελικός από εδώ και στο εξής, αφού στην Ελλάδα αποδεικνυόμαστε τόσο μα τόσο κάφροι και αυτό δεν αφορά μόνο το Ολυμπιακός – ΑΕΚ αλλά και όσα έγιναν και σε άλλους τελικούς του πρόσφατου παρελθόντος, είτε μιλάμε για το Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης είτε για το ΑΕΚ – Ατρόμητος είτε για οτιδήποτε άλλο) να μην διεξάγεται στην Ελλάδα αλλά σε μια πόλη του εξωτερικού με σημαντική παρουσία του Ελληνισμού, όπου πραγματικά ο τελικός θα είναι γιορτή.

Θα μπορούσε πχ να γίνει στο Μόναχο ή κάποια άλλη γερμανική πόλη με χιλιάδες Έλληνες μετανάστες. Θα μπορούσε να γίνει στην Αμερική, στο Σικάγο ή στη Νέα Υόρκη ή στη Βοστώνη ή οπουδήποτε αλλού έχει Έλληνες ομογενείς. Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και στην μακρινή Αυστραλία, στο Σίδνεϊ ή στην Μελβούρνη, που είναι τόσο μακριά αλλά η καρδιά της Ελλάδας χτυπά δυνατά και αποτελεί μια από τις πέντε μεγαλύτερες σε πληθυσμό Ελλήνων πόλεις του κόσμου. Μπορεί κάποιοι να “τσινίσουν”, αλλά σκεφτείτε το σοβαρά. Μόνο κέρδος θα είχε και η ΕΠΟ και το ποδόσφαιρό μας από μια τέτοια κίνηση.

Άνοιγμα σε νέες αγορές, γεμάτο γήπεδο σε αγώνα που θα είναι πραγματικά γιορτή, τόνωση της Ελληνικότητας της ομογένειας που διψά για τέτοια γεγονότα και τα μέλη της οποίας αποδεικνύονται σταθερά πιο Έλληνες από τους κατοίκους της Ελλάδας, ενώ θα φύγει και ο όποιος πονοκέφαλος από την Ελληνική Αστυνομία. Το έκαναν με απόλυτη επιτυχία πριν μερικά χρόνια οι Ιταλοί και δεν έχασε κανείς. Γιώργο Γκιρτζίκη, Μ.ανο Γαβριηλίδη (απευθυνόμαστε στους δυο κατ’ εξοχήν αρμοδίους για να λάβουν μια τέτοια απόφαση που τυγχάνει να βρίσκονται στα κρίσιμα πόστα της ΕΠΟ και να είναι και Θρακιώτες), τολμήστε το και εσείς!

Ίσως μια τέτοια απόφαση να ξενίσει πολλούς, αλλά θα βρει στο τέλος πιο πολλούς υποστηρικτές. Και ίσως είναι η μόνη λύση για να γίνει μια απαρχή αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας…