Europa League: Η Σεβίλλη απέκλεισε τον μπαμπά Λουτσέσκου και παίζει τρίτο σερί τελικό με… Λίβερπουλ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του προπονητή της Skoda Ξάνθη Ραζβάν, κατάφερε να φτάσει την Σαχτάρ Ντόνετσκ μέχρι τα ημιτελικά του Europa League αλλά μέχρι εκεί. Στην Ισπανία η ουκρανική ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από την κάτοχο του τίτλου Σεβίλλη, η οποία θα διεκδικήσει την τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Λίβερπουλ.

Στον πρώτο αγώνα η Σεβίλλη είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 από την Σαχτάρ, αποτέλεσμα που άφηνε “ανοιχτούς λογαριασμούς” ενόψει της ρεβάνς στο “Σάντσεθ Πιχθουάν”. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 9ο λεπτό ο Κεβίν Γκαμεϊρό βρέθηκε απέναντι στον Αντρέι Πιάτοφ και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.

Μετά το 35′, οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου ανέβασαν την απόδοσή τους και τελικά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με υπέροχο πλασέ του Εντουάρντο. Παρόλα αυτά, με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό οι Σεβιγιάνοι πήραν εκ νέου προβάδισμα και πάλι με τον Γκαμεϊρό. Δώδεκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Μαριάνο.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Σεβίλλη να πανηγυρίζει την τρίτη σερί πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa Leagueκαι θα διεκδικήσει το τρίτο σερί της τρόπαιο με αντίπαλο την Λίβερπουλ, που νίκησε στο Άνφιλντ με 3-0 την Βιγιαρεάλ και ανέτρεψε την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Το αυτογκόλ του Σοριάνο στο 7′ ήταν εκείνο που άνοιξε το σκορ. Στο 63′ ο Στάριτζ με τη βοήθεια του δοκαριού διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων και το τελικό 3-0 έγινε από τον Λαλάνα στο 81′.