Ξεκινά με ελπίδες ο Γύρος του Αζερμπαϊτζάν για τον Γιάννη Ταμουρίδη!

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την Κροατία ο Γιάννης Ταμουρίδης θα πάρει μέρος στον Γύρο του Αζερμπαϊτζάν στοχεύοντας τη νίκη σε κάποιο από τα πέντε ετάπ.

Στην πέμπτη έκδοση του Γύρου του Αζερμπαϊτζάν θα συμμετάσχει από σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου  μέχρι και την Κυριακή 8 Μαΐου ο τεχνικός διευθυντής του Θράκα Ιππέα Γιάννης Ταμουρίδης. Ο αγώνας διεξάγεται στην καλύτερη χρονική στιγμή τόσο για τον 35χρονο πρωταθλητή όσο και για την ομάδα του, Synergy Baku, καθώς και οι δύο προέρχονται από τις εκπληκτικές εμφανίσεις στην Κροατία τον περασμένο μήνα(θυμηθείτε ΕΔΩ). Η Synergy Baku επιθυμεί να διατηρήσει το νικηφόρο σερί της και στοχεύει ξεκάθαρα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με κάποιον αθλητή της, ιδιαίτερα δε αφού ο αγώνας πραγματοποιείται στη χώρα της.

Όπως αναφέρει το sportsfeed ο Ταμουρίδης δε θα έχει μόνο βοηθητικό ρόλο στην ομάδα αλλά στα ετάπ που του ταιριάζουν θα ψάξει και τη νίκη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω για άλλη μια φορά στον αγώνα που γίνεται εντός έδρας για εμάς. Έχουμε δυνατή ομάδα για κάθε είδους τερέν. Αν και πέρυσι φέραμε εξαιρετικά αποτελέσματα, πιστεύω πως φέτος μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Όσον αφορά εμένα, νιώθω πως βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα θα διεκδικήσω νίκη σε κάποιο ετάπ αλλά και θα βοηθήσω τους συναθλητές μου στη γενική κατάταξη», σχολίασε ο Ταμουρίδης στην ιστοσελίδα της Synergy Baku.

Ο φετινός Γύρος του Αζερμπαϊτζάν ξεκινάει με διαδρομή ευθείας μήκους 153,5χλμ. Το δεύτερο ετάπ είναι ανηφορικό, έχει μήκος 186,5χλμ. και κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι δυνατοί άνεμοι. Την τρίτη ημέρα οι αθλητές θα καλύψουν απόσταση 177,2χλμ. Η διαδρομή της τέταρτης ημέρας έχει μήκος 115,3χλμ. και περιλαμβάνει τρεις αναβάσεις, ενώ την Κυριακή ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με διαδρομή και σιρκουί στο κέντρο του Μπακού μήκους 158χλμ. Το 2015 ο Ταμουρίδης κατέλαβε την 15η θέση της τελικής γενικής κατάταξης και η ομάδα τη νίκη στην κατάταξη ομάδων.