Από τα «σημαιάκια» της ΕΠΣ Θράκης, μοναδική εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ελληνική συμμετοχή θα έχει το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο της Βραζιλίας, καθώς η Χρύσα Κουρομπύλια, η διεθνής επόπτρια που ξεκίνησε την καριέρα της από τα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης την περίοδο που ήταν φοιτήτρια στην Κομοτηνή, επελέγη από την Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA για να ταξιδέψει στη Βραζιλία το καλοκαίρι και να συμμετάσχει ως βοηθός διαιτητή στο ολυμπιακό τουρνουά.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση για την 39χρονη Ελληνίδα διεθνή, που είναι μια από τις 24 βοηθούς διαιτητές που επελέγησαν για τη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα η Κουρομπύλια είναι μέλος της ομάδας της Ελβετίδας Έσθερ Στάουμπλι, μαζί με τη βοηθό διαιτητή Λούσι Ρατάγιοβα από την Τσεχία. Προφανώς θα μετάσχει στο γυναικείο τουρνουά, τα παιχνίδια του οποίου (όπως και του ανδρικού) ξεκινούν στις 3 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 20 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελληνική παρουσία υπήρχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όταν είχε συμμετάσχει η διαιτητής Θάλεια Μήτση, ενώ η τελευταία ανδρική διαιτητική συμμετοχή ήταν ο Κύρος Βασάρας, ο οποίος μάλιστα είχε διευθύνει τον τελικό της διοργάνωσης το 2004.

Η Κουρομπίλια έγινε πέρσι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 10 χρόνια, ενώ προσθέτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο τελευταίο Μουντιάλ όπου είχε επίσης συμμετάσχει (όχι όμως της Βραζιλίας αλλά του Καναδά το 2015, όπου φιλοξενήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών). Η επιτυχία της είναι αδιαμφισβήτητη όπως και η χαρά που αυτή δίνει στους αρκετούς φίλους που έχει στην Ροδόπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΜΠΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ