Πρεμιέρα με το δεξί για τους Παίδες της Ασπίδας Ξάνθης στην Β’ φάση του Πανελλήνιου!

Ιδανικά ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στην Β’ φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος οι Παίδες της Ασπίδας Ξάνθης που επικράτησαν με 53-63 του Πιερικού Αρχέλαου στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η Ασπίδα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και προηγήιηκε στην αρχή με 0-12. Όμως ένας τραυματισμός του Κουρτίδη στο πόδι αποσυντόνισε την ομάδα της Ξάνθης με τον Πιερικό να απαντάει με σερί 11-0 μείωσε σε 11-12, για να κλεισει το πρώτο δεκάλεπτο με την Ασπίδα μπροστά στο σκορ με 11-17, ύστερα από σερί 0-5.

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Πιερικός πέρασε για πρώτη και τελευταία φορά μπροστά στο σκορ με 20-19, όμως από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για την Ασπίδα, με τον Κουρτίδη να περνάει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο και να δίνει την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα της Ξάνθης για την αντεπίθεση. Η Ασπίδα πέρασε μπροστά στο σκορ, έκλεισε το ημίχρονο με 26-32, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε τη διαφορά μέχρι και τους 17 πόντους, για να φτάσει εύκολα στο τελικό 53-63.

Ασπίδα Ξάνθης (Χρ. Βαχαρίδης, Αντ. Κασαρτσίδης): Τσεκής 7, Χαραλαμπίδης 12(1), Σμυρλόγλου, Κυβρακίδης, Αρβανιτάκης, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι 3, Ναλμπάντης, Πατσής 24, Κουρτίδης 15(1), Τσουράπας, Παυλάκης 2