Φινάλε για Μιχαλεντζάκη θετική παρουσία στους τελικούς για Καρυπίδη, Ριζάογλου και Καλπακίδου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ

Ημέρα τελικών ήταν η σημερινή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ που διεξάγεται στην πόλη Φούνσλα της Πορτογαλίας για τους Θρακιώτες κολυμβητές, καθώς και οι τέσσερις που μετέχουν στην Ελληνική αποστολή που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό έδωσε το παρών στους τελικούς των αγωνισμάτων της έχοντας εξαιρετικά καλή παρουσία.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στα 100 μέτρα πεταλούδα που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου (θυμηθείτε ΕΔΩ), ολοκλήρωσε την παρουσία του στους αγώνες με την 6η θέση στον τελικό των 200 μέτρων μικτή ατομική με χρόνο 2:27:89, σε ατομική παρουσία καθώς υπάρχει ακόμη μια σκυτάλη στα 4×50 το βράδυ της Πέμπτης.

Θετική παρουσία είχε και ο έτερος Εβρίτης του Ηρόδικου Κομοτηνής ο Δημήτρης Καρυπίδης που αγωνίστηκε στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο καταλαμβάνοντας την 4η θέση με χρόνο 3:06:33, σε μια κούρσα που είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ουκρανό Μπόικο με χρόνο 2:23:75.

Σε κούρσα με παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα διπλό βρέθηκε η Ξανθιώτισσα Μαρία Καλπακίδου, που αγωνίστηκε στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο οπού κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 2:58:30. Παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε η Γιπ Πιν Τσίου απο την Σιγκαπούρη με χρόνο 2:09:79, αλλά και η τρίτη της κούρσας Τούνεμ απο την Νορβηγία που ανήκει στην κατηγορία S1 αλλά αγωνίστηκε στον τελικό του S2 και με χρόνο 2:25:71 πέρα απο το χάλκινο έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ της δικής της κατηγορίας.

Τέλος καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια του Ηρόδικου Κομοτηνής Σεμιχά Ριζάογλου που μετείχε στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο οπού κατέλαβε την 7η θέση με χρόνο 2:30:81, στην κούρσα μετείχε και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου 1:51.53.

Πάντως και η σημερινή μέρα επιφύλασσε μετάλλιο για την Ελληνική αποστολή, με τον Αριστείδη Μακροδημήτρη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο κατηγορίας S2, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με χρόνο 2:11.23. Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα μετά τα δύο χάλκινα της Σταματοπούλου και το ασημένιο του Μιχαλεντζάκη.