Πανελλήνιο και πρόκριση στον τελικό για Μιχαλεντζάκη, θετική παρουσία για Καρυπίδη και Ριζάογλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ

Με την τρίτη μέρα της παρουσίας των Ελλήνων Κολυμβητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπεν ΑμεΑ που διεξάγεται στην πόλη Φούνσαλ της Πορτογαλίας, χάρις τον εξαιρετική παρουσία στον πρωινό προκριματικό του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, όμως ο απολογισμός της μέχρι τώρα παρουσίας των κολυμβητών μας κρίνεται απόλυτα θετικός χάρις και την εκπληκτική Αλεξάνδρα Σταματοπούλου που κατέκτησε ήδη δύο μετάλλια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή σκιαγραφώντας την μέχρι στιγμής παρουσίας των τριών εκ των τεσσάρων κολυμβητών από την Θράκη, η Ξανθιώτισσα Μαρία Καλπακίδου ρίχνεται στην μάχη την Τετάρτη 4 Μαΐου. Ο 17χρονος Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης για ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση έχει εξαιρετική παρουσία και έδειξε από την πρώτη μέρα πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ξεκινώντας με ρεκόρ στον προκριματικό των 50 μέτρων ελεύθερο με χρόνο 27,49, βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 27.65 από τις 19 Μαρτίου 2016 στη Νάουσα. Πάντως αυτή η εξαιρετική παρουσία του Μιχαλεντζάκη δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για τον τελικό της κούρσας, καθώς κατέλαβε τελικά την 10η θέση στο σύνολο.

Εν αντιθέσει με την εξαιρετική του παρουσία στην πρωινή του κούρσα στα 100 μέτρα ελεύθερο, οπού ο Εβρίτης με χρόνο 1:03.45 κατέλαβε την τρίτη θέση στον δικό του προκριματικό και πήρε την πρόκριση για τον απογευματινό τελικό έχοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μόνο ένας αντίπαλος από τον άλλο προκριματικό έκανε καλύτερο χρόνο από τον Μιχαλεντζάκη κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για τον Εβρίτη πρωταθλητή του Ηρόδικου Κομοτηνής.

Θετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια του Ηρόδικου Κομοτηνής Σεμιχά Ριζάογλου στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο, οπού η Σεμιχά κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 1:09.76, πέρα από την Ριζάογλου στον συγκεκριμένο τελικό αγωνίστηκε και η Αλεξάνδρα Σταμοτοπούλου που κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο  1:01.15, καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε η ίδια.

Εκτός μεταλλίων έμεινε και ο Δημήτρης Καρυπίδης, που ωστόσο είχε θετική παρουσία καταλαμβάνοντας την 8η θέση στον μεγάλο τελικό των 200 μέτρων ελεύθερο κατηγορίας S1 με χρόνο 6:36.17. Αξίζει να σημειώσουμε πως διπλή Θρακιώτικη παρουσία είχαμε και στα 4×50  μεικτή με τους Μιχαλεντζάκη και Ριζάογλου μαζί με τους Τσαπατάκη και Σταματοπούλου με την εμφάνιση όμως της Εθνικής να μην είναι καλή καθώς ακυρώθηκαν.

Γενικότερα στην παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών αναμφίβολα ξεχωρίζουν τα δύο χάλκινα μετάλλια της Σταματοπούλου σε 50 μέτρα ύπτιο και 50 μέτρα ελεύθερο, αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη που σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο S12 με χρόνο 24.86, ενώ Πανελλήνιο ρεκόρ έκανε και ο Αντώνη Τσαπατάκης στα 50μ. πεταλούδα S5 με χρόνο 41.56.

Η παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών όπως σας αναφέραμε και παραπάνω περιλαμβάνει τον τελικό του Δήμου Μιχαλεντζάκη στα 100 μέτρα ελεύθερο S9, αλλά και τον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο SB2 οπού θα μετέχει ο Γιάννης Κωστάκης.