Οι 36 παίκτες Ξάνθης και Πανθρακικού που μένουν ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου! Οι εκπλήξεις και οι ανανεώσεις που… έρχονται

Με την κανονική διάρκεια της Super League να έχει ολοκληρωθεί οι περισσότερες ομάδες έχουν αρχίσει δειλά, δειλά τις πρώτες επαφές για το ξεσκαρτάρισμα στα ρόστερ τους, ανάμεσα τους φυσικά και η Ξάνθη που ετοιμάζεται για την 28η συνεχόμενη παρουσία της στην μεγάλη κατηγορία αλλά και ο Πανθρακικός για να μπορέσει να κρατήσει παίκτες για τη νέα χρονιά στην δύσκολη και απαιτητική Football League

Το sport24 εξασφάλισε τα έγγραφα που δείχνουν ότι 155 παίκτες μένουν ελεύθεροι το προσεχές καλοκαίρι. Η ομάδα με τους λιγότερους ποδοσφαιριστές που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο είναι ο Ατρόμητος (4). Εκείνη, αντίθετα, με τους… 21 που μπορούν να διαπραγματευτούν τη μετακίνησή τους σε άλλη ομάδα χωρίς να δώσουν… λογαριασμό στον σύλλογο που αγωνίστηκαν την τρέχουσα σεζόν είναι ο Πανθρακικός. Βέροια και Ξάνθη καλούνται να… σηκώσουν μανίκια σε περίπτωση που θέλουν να διατηρήσουν τον βασικό κορμό, καθώς 15 ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα μένουν ελεύθεροι στις 30 του μήνα.

Ας ξεκινήσουμε με την Ξάνθη που είναι αυτοί που καίγεται περισσότερο καθώς μετά την ανανέωση της παραμονής του Ραζβάν Λουτσέσκου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο που θα είναι ανταγωνιστικό τη νέα σαιζόν και σίγουρα κάποιοι απο τους  είναι κάτι παραπάνω απο χρήσιμοι και δεδομένα ο Ρουμάνος τους θέλει στο ρόστερ. Οι 15 που τα συμβόλαια τους εκπνέουν στο τέλος του Ιούνη είναι οι: Κρίστοφερ, Καμαρά, Τσενάμο, Ντιμιτρόφ, Φάρκας, Λουσέρο, Γουάλας, Γούτας, Καπετάνος, Ζαραδούκας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπέρτος, Παπαστεριανός και Φλίσκας. Αξίζει να ξεκαθαρίσουμε πως στην λίστα που δημοσιεύει η καλή ιστοσελίδα δεν διευκρινίζεται σε ποιοίς υπάρχει οψιόν ανανέωσης.

Ας πάρουμε τις περιπτώσεις διαφορετικά, αρχικά αυτοί που δεδομένα ήδη η Ξάνθη έχει κάνει συζητήσεις για να τους κρατήσει είναι οι: Φλίσκας, Τσενάμο, Λισγάρας, Καπετάνος, Γουάλας και Λουσέρο. Ενώ ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν οι Παπαστεριανός και Καρυπίδης με την πρόθεση των Ξανθιωτών να είναι θετική προς την παραμονή τους αλλά σε αυτό θα μετρήσει και οι προτάσεις που διαθέτουν στα χέρια τους όπως αντιστοίχως και στις περιπτώσεις των Λουσέρο, Καπετάνου και Γουάλας, καθώς αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι μια διάθεση της ΠΑΕ προς μείωση αποδοχών των ποδοσφαιριστών της που τα συμβόλαια τους λήγουν. Οψιόν ανανέωσης έχει ο Καμαρά που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μένει ενώ στα χέρια του Λουτσέσκου κρίνεται το μέλλον των Ντιμιτρόφ και Κρίστοφερ. Απίθανο θεωρείται να μείνουν οι Φάρκας και Ζαραδούκας αλλά και οι Γούτας και Μπέρτος καθώς ο δανεισμός τους έληξε και επιστρέφουν στον Ολυμπιακό.

Στον Πανθρακικό τα πράγματα είναι ακόμη πιο ζόρικα καθώς μετά τον υποβιβασμό της ομάδας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσει να διατηρήσει εναν βασικό κορμό για τη νέα χρονιά καθώς 21 συμβόλαια εκπνέουν και πολλά απο αυτά θεωρούνται απίθανο να ανανεωθούν. Οι 21 παίκτες που απο τις 30 Ιουνίου είναι ελεύθεροι είναι οι: Μπαϊκαρά, Ίγκορ, Ντιγκινί, Ροτζέριο Μάρτινς, Μεχία, Χαβίτο, Αθανασιάδης, Ζδράβος, Ηλιάδης, Λαδάκης, Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Πεταυράκης, Ποτουρίδης, Ρούσσος, Τζάνης, Τσιάρας, Φωτάκης, Χασομέρης, Χρήστου και Ψάλτης. Δεδομένα παρελθόν απο τους “πράσινους” απο αποτελούν οι Αθανασιάδης που έχει κλείσει στον Αστέρα Τρίπολης, και οι Ίγκορ, Ροτζέριο Μάρτινς και Φωτάκης που ήδη αποχαιρέτησαν, αλλά και ο Ρούσσος του οποίου ο δανεισμός απο την Γιουβέντους έληξε.

Στην κατηγορία απο δύσκολο έως απίθανο να παραμείνουν και τη νέα χρονιά στον Πανθρακικό συγκαταλέγονται οι Ντιγκινί, Μεχία και Χαβίτο, ενώ δύσκολες είναι και οι περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ήδη έχουν δεχτεί κρούσεις απο άλλες ομάδες και δύσκολα θα επιλέξουν να συνεχίσουν στον και νέα χρονιά “σφιχτό” οικονομικά Πανθρακικό, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ποδοσφαιριστές όπως οι Ηλιάδης, Πεταυράκης, Ποτουρίδης, Τσιάρας αλλά και ο Χασομέρης, που ωστόσο και λόγω καταγωγής ίσως μπορέσουν να τον πείσουν αν δεν έχει κάτι καλύτερο στα χέρια του να παραμείνει. Στο 50-50 της απόφασης τους βρίσκονται οι Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης και Χρήστου χωρίς κάτι να έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, ενώ πολύ πιθανό να συνεχίσουν στους “πράσινους” με σαφώς μεγαλύτερο ρόλο και χρόνο συμμετοχής είναι οι νεαροί Ψάλτης και Ζδράβος.

Αναλυτικά οι 36 παίκτες Ξάνθης και Πανθρακικού τα συμβόλαια τον οποίον λήγουν το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με το sport24:

SKODA ΞΑΝΘΗ (15)

Κρίστοφερ

Κάσα Καμαρά

Λουίτζι Τσέναμο

Νικολάι Ντιμιτρόφ

Πάβολ Φάρκας

93. Αντριάν Λουσέρο

Φερνάντο Γουάλας

Δημήτρης Γούτας

Γιάννης Ζαραδούκας

Παντελής Καπετάνος

Χρήστος Καρυπίδης

Χρήστος Λισγάρας

Μανώλης Μπέρτος

Μανώλης Παπαστεριανός

Κωνσταντίνος Φλίσκας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (21)

Ντενίζ Μπαϊκαρά

Ίγκορ Ντε Σόουζα

Νικολά Ντιγκινί

Ροτζέριο Μάρτινς

Αλφρέδο Μεχία

Φρανθίσκο Χαβίτο

Γιώργος Αθανασιάδης

Κώστας Ρίζος – Ζδράβος

1Στέλιος Ηλιάδης

Αντώνης Λαδάκης

Χρήστος Μελίσσης

Θανάσης Παπαγεωργίου

Σταύρος Πεταυράκης

Γιάννης Ποτουρίδης

Άλμπερτ Ρούσσος

Χρήστος Τζάνης

Αντώνης Τσιάρας

Γιώργος Φωτάκης

Δημήτρης Χασομέρης

Γιάννης Χρήστου

Θεοχάρης Ψάλτης

 

Δείτε αναλυτικά τους 155 παίκτες των ομάδων της Super League τα συμβόλαια των οποίων λήγουν με ένα κλίκ ΕΔΩ