Δηλώθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βέρνης ο (μόλις 14 ετών) Γ. Κελεσίδης!!!

Μια μεγάλη επιτυχία για την ενόργανη γυμναστική της Αλεξανδρούπολης, τον ΟΕΓΑ και γενικότερα τον αθλητισμό του Έβρου είχαμε το απόγευμα της Παρασκευής, με την ανακοίνωση και μόνο της σύνθεσης της Εθνικής Ομάδας που θα ταξιδέψει στην Βέρνη της Ελβετίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο αθλητής του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κελεσίδης θα συμμετέχει με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών -Εφήβων, που θα γίνει στη Βέρνη της Ελβετίας από τις 25 ως και τις 29 Μαΐου)!

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος, αν και ανήκει ακόμα στην κατηγορία των παίδων, πάλευε για αυτόν τον σκοπό και τελικά μετά το τεστ στο οποίο έλαβε μέρος παρόντων των ομοσπονδιακών τεχνικών, του δόθηκε η ευκαιρία της συμμετοχής σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Κελεσίδης θα ταξιδέψει παρέα με τα ινδάλματά του, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Βλάσης Μάρας και Λευτέρης Πετρούνιας, που ηγούνται της ελληνικής αποστολής. Σε αυτήν λοιπόν συμπεριελήφθη και ο νεαρός Αλεξανδρουπολίτης ταλαντούχος αθλητής που με σκληρή δουλειά καταφέρνει να διακριθεί ήδη από αυτήν την πολύ μικρή ηλικία.

Αναλυτικά οι αθλητές που δηλώθηκαν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Εφήβων της Βέρνης:
ΑΝΔΡΕΣ: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου.
ΕΦΗΒΟΙ: Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Άγγελος Κοντεσίδης, Γιώργος Προβιάς, Στέφανος Τσολακίδης.

Τα φετινά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ενόργανης, που θα φιλοξενηθούν αμφότερα στη Βέρνη, καθώς μια εβδομάδα μετά από αυτό των Ανδρών και Εφήβων, θα διεξαχθεί στην ίδια πόλη και το Ευρωπαϊκό Ενόργανης Γυμναστικής Γυναικών – Νεανίδων (1-5 Ιουνίου).

Πέρα από τα ατομικά πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι θα διεξαχθεί και το ομαδικό αγώνισμα, το οποίο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα διεξαχθεί με το σύστημα «5-3-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 3 εκτελέσεις ανά όργανο, όλες οι βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη), ενώ στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων ισχύει το σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 εκτελέσεις ανά όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο λαμβάνονται υπόψη). Συνεπώς ο Γιώργος Κελεσίδης δεν θα εκπροσωπήσει απλά τον εαυτό του αλλά και την Ελλάδα, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτούς τους αγώνες.