Europa League: Δυσκόλεψε η πρόκριση για Λουτσέσκου, ανοιχτοί λογαριασμού για Λίβερπουλ και Βιγιαρεάλ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή της Skoda Ξάνθη Ραζβάν, βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην κάτοχο του Europa League Σεβίλλη, κατάφερε να κάνει την ανατροπή αλλά τελικά ισοφαρίστηκε και έτσι η υπόθεση πρόκριση στον τελικό δυσκόλεψε.

Μόλις στο 6ο λεπτό το σκορ άνοιξε, με τους φιλοξενούμενους να “χτυπούν” στην αντεπίθεση και να παίρνουν το προβάδισμα με τον Βιτόλο να πλασάρει τον Πιάτοβ. Η απάντηση από τους Ουκρανούς δεν άργησε, με τον Μάρλος στο 23′ να ισοφαρίζει με 1-1 και στο 35′ από σέντρα του σκόρερ, ο Στεπανένκο έπιασε την κεφαλιά και ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το 2-1 για την Σαχτάρ.

Η Σεβίλλη στα τελευταία λεπτά ανέβασε την απόδοσή της, στο 75′ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Γκαμειρό για οφ-σάιντ, στο 80′ ο ίδιος έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Γκούτσερ να τον προλαβαίνει στην γραμμή, αλλά στο 82′ ο Γάλλος με εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2. Ετσι η Σεβίλλη απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τρίτο σερί τελικό και η Σαχτάρ θα πάει στην Ισπανία για τη νίκη.

Στον άλλο ημιτελικό του Europa League η Βιγιαρεάλ επικράτησε στην Ισπανία με 1-0 της Λίβερπουλ με γκολ στις καθυστερήσεις και έτσι έμειναν μεν ανοιχτοί οι λογαριασμοί των δύο ομάδων, ενόψει του επαναληπτικού της άλλης Πέμπτης στο Άνφιλντ, αλλά με τους Ισπανούς να έχουν προβάδισμα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο Μαδριγάλ πέτυχε ο Αντριάν Λόπεθ στο 90+2′.

Οι επαναληπτικοί είναι την άλλη Πέμπτη. Νωρίτερα θα έχουμε την Τρίτη στο Μόναχο την ρεβάνς της ήττας της Μπάγερν με 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Τετάρτη τον επαναληπτικό της ισοπαλίας της Μάντσεστερ Σίτι με την Ρεάλ, από τους οποίους θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο στις 28 Μαΐου ενώ στις 18 Μαΐου στην Βασιλεία θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa League.