Τρία μετάλλια για Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Πτολεμαΐδα

Μετά την εξαιρετική παρουσία και τα πέντε μετάλλια που πήραν οι παλαιστές των δύο συλλόγων της Θράκης (Δημοκρίτειο Κομοτηνής και Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης) στο Πανελλήνιο Παμπαίδων που διεξήχθη στις Σέρρες (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ), ήρθαν νέες επιτυχίες αυτή την φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στον Δήμο Εορδαίας με τους Θρακιώτες να επιστρέφουν με τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο ασημένια.

Η ομάδα της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης ήταν αυτή άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς οι δύο απο τους τρεις παλαιστές της κατέκτησαν μετάλλια. Ένα απο πλέον ανερχόμενα αστέρια τόσο της Θρακιώτικης πάλης όσο και εν γένει της Ελλάδας ο Άρμεν Μπαμπαχανιάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 55κιλά της Ελληνορωμαϊκής πάλης, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία και του Αλέξανδρου Γεωργιάδη που κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 74κιλά της Ελληνορωμαϊκής. Μπορεί να μην μπήκε στα μετάλλια αλλά πολύ καλή παρουσία είχε και ο Παύλο Χουρσουλίδη στα 66 κιλά της Ελληνορωμαϊκής.

Ακόμα μια εντυπωσιακή παρουσία προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Ιβάν Βίννικ του Δημοκρίτειου Κομοτηνής, που κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 60κιλά της Ελευθέρας. Δεν αγωνίστηκε τελικά ο έτερος παλαιστής του Δημοκρίτειου Κομοτηνής  Νάρεκ Γκριγκοριάν καθώς δεν έγινε η κατηγορία των 55 κιλών της Ελευθέρας λόγω μικρής συμμετοχής.

Αναλυτικά η κατάταξη για τους τρεις Θρακιώτες παλαιστές που μπήκαν στα μετάλλια:

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ

55κ.

  1. ΜΠΑΜΠΑΧΑΝΙΑΝ ΑΡΜΕΝ          ΟΛ.ΦΛΟΓΑ ΞΑΝΘΗΣ
  2. ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΛ.ΜΑΡΑΘΩΝΑ
  3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ         ΠΟΠ
  4. ΤΣΟΥΛΦΑΣ ΣΑΒΒΑΣ         ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ

74κ.

  1. ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ             ΠΑΟ
  2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ          ΟΛ.ΦΛΟΓΑ ΞΑΝΘΗΣ
  3. ΒΑΧΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ          ΠΟΠ
  4. ΧΕΙΛΕΝΤΖΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ              ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

60κ.

  1. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ     ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  2. ΒΙΝΝΙΚ ΙΒΑΝ      ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
  3. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΔΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
  4. ΜΑΡΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΠΡ/ΡΓΟΥ