Θρακιώτικη η απόκρουση της χρονιάς στην Super League! Το βραβείο και οι δηλώσεις του Γ. Αθανασιάδη…

Η φάση στο ματς με τον Ηρακλή χάρισε στον Γιώργο Αθανασιάδη το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης της Super League, σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής που έδωσε τα ετήσια βραβεία της Nova, η οποία απαρτιζόταν από τους προπονητές Άκη Μάνζτζιο, Νίκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Πετράκη.

Οι τρεις τους κατέληξαν σε αυτήν την απόκρουση ως την καλύτερη όλης της σεζόν και ο Γιώργος Αθανασιάδης κλήθηκε να την σχολιάσει, παραλαμβάνοντας το βραβείο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την δυσκολία της ώστε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του – αλλά και την δυσκολία της θέσης του τερματοφύλακα.

«Είναι δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα. Γι’ αυτό και μου αρέσει τόσο πολύ. Εγώ από μικρός ήθελα να παίζω σ’ αυτή τη θέση», σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Αναφορικά με την φάση που του έδωσε το βραβείο, είπε: «Ήταν μια δύσκολη φάση. Μετά το τετ α τετ του Περόνε έπρεπε να πάρω σωστή θέση και να κάνω γρήγορα βήματα για να επιστρέψω στην εστία μου. Πιο δύσκολο ήταν να επιστρέψω μετά το τετ α τετ, παρά η αρχική μου απόκρουση».

Για τον Πανθρακικό ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για μας. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, αλλά η ομάδα υποβιβάσθηκε. Δυστυχώς αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Εμένα το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει κι έτσι έχω φύγει από την ομάδα. Περιμένω για την επόμενή μου ομάδα».

Η ομάδα αυτή θα είναι ο Αστέρας Τρίπολης ως γνωστόν, στον οποίο άνηκε ο τερματοφύλακας που ξεχώρισε φέτος ο πρώην πλέον πορτιέρε του Πανθρακικού. «Εγώ θα ξεχώριζα τον Γιώργο Μπαντή. Είναι σημαντικό για τον Κυριακίδη που του έδωσαν συγχαρητήρια οι αντίπαλοί του», σχολίασε στην σχετική ερώτηση, αναφερόμενος στον φημολογούμενο μελλοντικό τερματοφύλακα της Ξάνθης αλλά και στον προηγούμενο, που φέτος ανήκει στον Παναιτωλικό.

Για το τέλος ένα σχόλιο για την ιδιαιετερότητα της θέσης του: «Το παν για έναν παίκτη είναι να έχει χρόνο συμμετοχής. Να έχει εικόνες, ειδικά από μικρή ηλικία. Όσο μεγαλώνεις πρέπει να αποκτάς εμπειρία και να είσαι ενεργός. Η θέση του τερματοφύλακα είναι λίγο περίεργη. Πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή. Να περιμένεις και να είσαι έτοιμος να δώσεις το “παρών”‘ όταν σου έρθει η ευκαιρία».