Τέσσερα μετάλλια και πολλές διακρίσεις για τους Θρακιώτες στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι

Με την συμμετοχή 674 μαθητών και μαθητριών στα Ατομικά Πρωταθλήματα, 63 σχολείων στα Ομαδικά Πρωταθλήματα, 50 μαθητών και μαθητριών στα Ανοιχτά Πρωταθλήματα και 33 ενηλίκων στο Τουρνουά Γονέων Συνοδών, διεξήχθησαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών Μαθητριών 2016 καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις τους για το Σχολικό πρωτάθλημα

Στην τελετή λήξης, η οποία προηγήθηκε των απονομών, ο Διευθυντής των αγώνων κ Γεωργόπουλος συνεχάρη όλους τους διαγωνιζόμενους και ευχαρίστησε, ονομαστικά όλα τα πρόσωπα που από διάφορες θέσεις κατέβαλλαν προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση των αγώνων. Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, κ Ιωάννης Γιώργος. Ο οποίος αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για την επιλογή της Χαλκιδικής ως χώρο των αγώνων και ευχήθηκε στο μέλλον να διοργανωθούν και πάλι οι αγώνες στην φιλόξενη Χαλκιδική.

Οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης καθώς και τα τρία πρώτα κορίτσια σε κάθε κατηγορία βραβεύθηκαν, (κύπελλο και μετάλλιο για τους πρώτους, μετάλλιο για τους δεύτερους και τρίτους). Συνολικά δόθηκαν 22 βραβεύσεις στο ομαδικό. Αντίστοιχα βραβεύθηκαν τα τρία πρώτα σχολεία κάθε κατηγορίας του ομαδικού πρωταθλήματος καθώς και τα τρία πρώτα αγόρια και τρία πρώτα κορίτσια του ανοιχτού πρωταθλήματος.

Απο την Θράκη συνολικά το παρών έδωσαν 16 μαθητές, 12 αγόρια και 4 κορίτσια, έχοντας πολύ καλή παρουσία αλλά και τέσσερις πολύ σημαντικές διακρίσεις καθώς κατέκτησαν μετάλλια, τρία ασημένια και δύο χάλκινα. Στους αγώνες μετείχαν 1 μαθητής στα Νήπια, 11 μαθητές Δημοτικού και 2 Γυμνασίου. Απο την Ξάνθη είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς μετείχαν 8 μαθητές, ακολούθησαν οι Φέρες με 4 μαθητές, η Αλεξανδρούπολη με 2 ενώ απο 1 μαθητή είχαμε απο την Ορεστιάδα και απο τον Πετεινό Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα οι 16 μαθητές που μετείχαν απο την Θράκη είναι οι, ξεκινάμε αρχικά με τα 4 παιδιά που κατέκτησαν μετάλλιο:

Γιώργος Γκογκόλας  απο το “Γ. Στυλιανου” Αλεξανδρούπολης  αναδείχθηκε 2ος στα Νήπια κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Κωνσταντίνος Ουζούνης από το 9ο Δημοτικό Ξάνθης αναδείχθηκε 2ος στην Α΄ Δημοτικού κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Πηνελόπη Μήλιου από το 12ο Δημοτικό Ξάνθης αναδείχθηκε 3ο κορίτσι στην Γ΄Δημοτικού κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Νικόλαος Γεωργιάδης από το Άξιον Ξάνθης τερμάτισε 3ος στην Β΄Γυμνασίου κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές του επιδόσεις για φέτος.

Ενώ μπορεί να μην πήραν μετάλλια αλλά πραγματοποίησαν πολύ θετική παρουσία η μαθήτρια της Α’ Δημοτικού Κωνσταντίνα Μανιάτη(5ο Δημοτικό Ξάνθης), οι μαθητές της Β’ Δημοτικού Ηλίας Μπαλαφούτης(Δημοτικό Πετεινού Ξάνθης), Δημήτρης Δήμογλου (5ο Δημοτικό Ξάνθης), Θωμάς Γκόγκολας(7ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης). Οι μαθητές της Δ’ δημοτικού  Ελευθέριος Κερασίδης(1ο Δημοτικό Ξάνθης), Χρήστος Βαγιάνος(4ο Δημοτικό Ξάνθης) και Γέρος Χριστοκονσταντίνοφ(3ο Δημοτικό Φερών).  Η μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού Αντιγόνη Κούτλα(3ο Δημοτικό Φερών), οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού Χρήστος Γκαϊταντζής(3ο Δημοτικό Ορεστιάδας), Αθανάσιος Βαλσαμίδης(3ο Δημοτικό Φερών) και Πέτρος Γαβριηλίδης(3ο Δημοτικό Φερών). Θετική εμφάνιση είχε και ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου Ιωάννης-Μάρκος Μουρκάκης(5ο Γυμνάσιο Ξάνθης).