Κούπα για το Προπαιδικό του Ολυμπιακού Ξάνθης στο τουρνουά του ΠΑΟΚ “Παναγιώτης Κατσούρης”! Στην 4η θέση το Παιδικό…

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των τμημάτων της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Λεύκης Ξάνθης στο 8ο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» που διοργάνωσε επιτυχημένα ο ΠΑΟΚ, το διάστημα 23-25 Απριλίου στα γήπεδα της Νέας Μεσημβρίας στην Θεσσαλονίκη.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να χαρούν την συμμετοχή τους και να δείξουν το πλούσιο ταλέντο τους σε όμορφο τριήμερο που διοργάνωσε η ακαδημία του ΠΑΟΚ.  Η ομάδα του Ολυμπιακού Ξάνθης αγωνίστηκε στο τουρνουά με τρία τμήματα(Τζούνιορ, Προπαιδικό και Παιδικό) αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία τους, κυρίως στο Προπαιδικό που τα μικρά Ξανθιωτάκια γύρισαν ως πρωταθλητές!

Στα Τζούνιορ η ομάδα της Ξάνθης κατέλαβε την 7η θέση κερδίζοντας στον αγώνα κατάταξης την Κοίλα Κοζάνης, με τους παίκτες του Χρήστυο Σαμαρά να έχουν απολογισμό συνολικά 2 νίκες(Κοίλα και Απόλλων Λάρισας) και 3 ήττες. Την κούπα στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία κατέκτησε η Λαμία που κέρδισε στον τελικό με 2-1 τον Κρόνο Καστοριάς.

aiberg famiogluΣτο Προπαιδικό οι μικροί άσσοι του Γιάννη Δημητριάδη πραγματοποίησαν εξαιρετική παρουσία κατακτώντας την πρώτη θέση του τουρνουά αλλά έχοντας και παράλληλα τον MVP της διοργάνωσης για την συγκεκριμένη ηλιακή κατηγορία τον γεννημένο το 2003 επιθετικό της ομάδας Αϊμπέργκ Φαμίογλου(φωτο δεξιά). Οι Προπαίδες του Ολυμπιακού Λεύκης Ξάνθης κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο οπού είχαμε τριπλή ισοβαθμία με Λαμία και Δόξα Δράμας με την ομάδα της Ξάνθης να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και απο πλευράς τερμάτων και να καταλαμβάνει την πρώτη θέση του ομίλου με 9 βαθμούς έχοντας 3 νίκες και 1 ήττα και τέρματα 21-7. Στον μεγάλο τελικό οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας αντιμετώπισαν τον Μικρασιατικό με τον οποίο στην κανονική διάρκεια αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2 με τους παίκτες της ομάδας της Λεύκης να κερδίζουν στα πέναλτι με 5-3 και να κατακτούν έτσι την κούπα στο Προπαιδικό.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Παίδων στο τουρνουά, με το συγκεκριμένο τμήμα του Ολυμπιακού Λεύκης Ξάνθης να καταλαμβάνει την 4η θέση. Στον όμιλο η ομάδα των Χρήστου Σαμαρά και Σάββα Μπαϊρακταρίδη είχε συγκομιδή 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, με την ήττα αυτή απο την Αναγέννηση Γιαννιτσών να τις κοστίζει την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό. Στον μικρό τελικό η ομάδα της Ξάνθης αντιμετώπισε την ομάδα της Αγίας Παρασκευής Βόλου με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται με ισοπαλία με 1-1 και τους Ξανθιώτες να χάνουν το μετάλλιο στα πέναλτι οπού ηττήθηκαν με 3-2. Στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία την κούπα κατέκτησε η ομάδα απο το Ισραήλ Millya ΠΑΟΚ που κέρδισε με 3-0 την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τριών τμημάτων του Ολυμπιακού Λεύκης Ξάνθης στο τουρνουά που διοργάνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ “Παναγιώτης Κατσούρης”:

ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Κρόνος Καστοριάς – Λευκή Ξάνθης 5-0

Απόλλων Λάρισας – Λευκή Ξάνθης 2-3

Μικρασιατικός – Λευκή Ξάνθης 2-0

Πρωταθλητές Πεύκων – Λευκή Ξάνθης 8-1

Αγώνες Κατάταξης, για θέσεις 7-8

Κοίλα Κοζάνης-Λευκή Ξάνθης 1-2

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

Λαμία FC – Λευκή Ξάνθης 2-5

Απόλλων Λάρισας – Λευκή Ξάνθης 0-9

Αναγέννηση Γιαννιτσών –Λευκή Ξάνθης 2-5

Δόξα Δράμας – Λευκή Ξάνθης 3-2

Αγώνες Κατάταξης, τελικός για θέσεις 1-2 

Λευκή Ξάνθης-Μικρασιατικός 2-2 (5-3 παρ.)

ΠΑΙΔΙΚΟ

Λαμία FC – Λευκή Ξάνθης 0-1

Κοίλα Κοζάνης – Λευκή Ξάνθης 0-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Λευκή Ξάνθης 2-1

Millya ΠΑΟΚ – Λευκή Ξάνθης 2-5

Αγώνες Κατάταξης, μικρός τελικός για θέσεις 3-4

Αγία Παρασκευή Βόλου-Λευκή Ξάνθης 1-1 (3-2 πεν.)