Τα 20 γεγονότα που πρέπει να ξέρετε ότι συνέβησαν στα σπορ της Θράκης τις 5 ημέρες της απεργίας των δημοσιογράφων

Από τις πέντε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ανεστάλη η απεργία των δημοσιογράφων, που προχωρά πλέον με άλλη μορφή κινητοποίησης αφού φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές του κλάδου αντιλήφθηκαν ότι η επιβολή της σιωπής ήταν ο ΛΑΘΟΣ δρόμος.

Παρά την εκπεφρασμένη διαφωνία του, αλλά και το γεγονός ότι για ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ οι εργαζόμενοι στις ιστοσελίδες ΔΕΝ λογίζονται ως δημοσιογράφοι, σαν ThrakiSportS αποφασίσαμε όπως σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, να σεβαστούμε την απόφαση των εκλεγμένων εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κλάδου και επί πέντε ημέρες ανεστάλη η ροή και δεν αναρτήθηκαν δημοσιογραφικά κείμενα. Και μπορεί να ήμασταν τελικά από τις εξαιρέσεις στον χώρο του διαδικτύου, τοπικά αλλά και πανελλαδικά, ωστόσο είναι γεγονός ότι στον μέσο φίλαθλο της Θράκης έχει δημιουργηθεί ένα κενό ενημέρωσης για όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες.

Αμέσως μετά την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, προσπαθήσαμε με διαρκείς αναρτήσεις να καλύψουμε αυτό το κενό, αλλά επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι ο όγκος των πληροφοριών είναι μεγάλος και ο μέσος αναγνώστης δεν είναι όλη την ώρα στο ThrakiSportS για να διαβάζει αυτόν τον καταιγισμό των αναρτήσεων (πολλές από τις οποίες δεν εμφανίζονται πλέον στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας μας), αποφασίσαμε να σας συγκεντρώσουμε συνοπτικά και κωδικοποιημένα όλες τις ειδήσεις του πενθημέρου που οφείλει να γνωρίζει ο μέσος φίλαθλος της Θράκης (και ό,τι κρίνει ότι τον ενδιαφέρει πιο πολύ, μπορεί αυτόματα να επισκεφθεί το αντίστοιχο θέμα κάνοντας κλικ επάνω στο σχετικό λινκ).

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

1. Άναψε στην Αρχαία Ολυμπία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης η Ολυμπιακή Φλόγα και πέρασε και από τους τρεις νομούς της Θράκης (διαβάστε όλα τα παρασκήνια με ένα κλικ ΕΔΩ). Το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στην Αλεξανδρούπολη όπου και διανυκτέρευσε (δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ) και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας πέρασε διαδοχικά από την Κομοτηνή (φωτορεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ) και την Ξάνθη (φωτορεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ), πριν συνεχίσει το ταξίδι της για την Αθήνα και από εκεί για το Ρίο.

2. Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη για τον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, επειδή δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι που είχε θέσει, όπως η παραίτηση Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ. Ετσι ο Ολυμπιακός προκρίνεται ξεκούραστα στον τελικό της 7ης Μαΐου και εκεί θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που με γκολ του Τζιμπούρ ισοφάρισε το απόγευμα της Μ. Τρίτης τον Ατρόμητο και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη και στη νίκη με γκολ του Πέτρου Μάνταλου έξι μέρες πριν στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ παρουσίασε και τα νέα της γραφεία και μας είχε μια έκπληξη, καθώς το press room στον πέμπτο όροφο πηρε το όνομα του γνωστού Εβρίτη ρεπόρτερ της Ένωσης Γιάννη Ξενάκη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ).

3. Μετά από αρκετές ημέρες ρεπό, η Skoda Ξάνθη επέστρεψε στις προπονήσεις την Μ. Δευτέρα, αλλά χωρίς τον προπονητής της Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς βρίσκεται στην Ιταλία (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Μάλιστα, τη Μ. Τρίτη η Skoda έπαιξε φιλικό παιχνίδι με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Ορφέα, που προετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική (μάθετε τι έγινε στο φιλικό με ένα κλικ ΕΔΩ).

4. Η ομάδα Κ17 της Ξάνθης νίκησε με 1-0 τον Πανθρακικό και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του αντίστοιχου ηλικιακού πρωταθλήματος της Super League, όπουθ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της 12ης Μαΐου τον Ολυμπιακό. Ρεπορτάζ από το «Ελ Θράκικο» των εφήβων με ένα κλικ ΕΔΩ, πλήρες φωτορεπορτάζ από τον αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ ενώ μπορείτε να δείτε την ξεχωριστή αφιέρωση των Ξανθιωτών στον Εβρίτη δάσκαλό τους με ένα κλικ ΕΔΩ. Νίκη γοήτρου και για την Κ20 της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ (λεπτομέρειες και φωτορεπορτάζ ΕΔΩ)

5. Τις ημέρες αυτές διεξήχθη και το καθιερωμένο πλέον Πασχαλινό Τουρνουά της Skoda Ξάνθη και μπορείτε μνα δείτε το πλήρες ρεπορτάζ με την κατάταξη των ομάδων αλλά και πλήρες φωτορεπορτάζ 1οο εικόνων με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Στον Πανθρακικό την ίδια ώρα, δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο Ιγκόρ επισκέφθηκε τις ακαδημίες της ομάδας, όπου φοιτούσε και ο γιος του, προκειμένου να αποχαιρετίσει σε συγκινησιακό κλίμα φίλους και γνωστούς (διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Στις ακαδημίες υπάρχει προβληματισμός αφού στην Football League υπάρχει μόνο ένα ηλικιακό πρωτάθλημα Κ19 και έτσι υποβιβασμός σημαίνει ουσιαστικά και κατάργηση της ομάδας Κ15, που έβγαλε ασπροπρόσωπη φέτος την ομάδα της Κομοτηνής (διαβάστε το αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

7. Με τους αγώνες της 34ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ισοπαλία μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι απέσπασε ο Έβρος Σουφλίου (διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ), βαριά ήττα γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ). Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ. Σε άλλο όμιλο, εξασφάλισε την άνοδο της η Σπάρτη του Δημήτρη Σιώπη και του Σωτήρη Αντωνίου και μάλιστα στα αποδυτήρια για τους πανηγυρισμούς εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (δείτε βίντεο με ένα κλικ ΕΔΩ).

8. Ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών. Δείτε τι έκανε η Ροδόπη ’87 αλλά και πλούσιο φωτορεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ, επίσης δείτε τι έκανε η Βασίλισσα της Θράκης και πλήρες φωτορεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Αναφορικά με τα τοπικά πρωταθλήματα, ολοκληρώθηκαν στην ΕΠΣ Θράκης τα πλέι οφ της Α1 Κατηγορίας και συνεχίστηκαν τα πλέι άουτ της ίδιας κατηγορίας (αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ). Επίσης, συνεχίστηκε και το πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣ Θράκης (αποτελέσματα και βαθμολογίες ΕΔΩ). Στην ΕΠΣ Ξάνθης είχαμε αγωνιστική δράση στην Β’ Κατηγορία (λεπτομέρειες ΕΔΩ) και στην Γ’ Κατηγορία (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

10. Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του Χρήστου Μαυράκη από την  πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου ΑΕ Διδυμοτείχου, με μια επιστολή που κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Πέντε μέρες μετά, δεν έχει γίνει γνωστός ο διάδοχός του και ενώ η ομάδα μπαίνει στις 15 Μαΐου στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

11. Στα διοικητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Χρήστος Πανόπουλος συνάντησε τον Γιώργο Γκιρτζίκη και συζήτησαν για το μέλλον του αθλήματος και την πρόταση περί επαγγελματικής διαιτησίας (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη νωρίτερα σε αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μηνύσεις κατά τριών προσώπων για συκοφαντική δυσφήμιση (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

12. Στα άλλα αθλήματα ξεχωρίζει αναμφισβήτητα η εκτός έδρας νίκη και η άνοδος των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης στην Α2 Ανδρών Χάντμπολ. Διαβάστε την κριτική του αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ και δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια με ένα κλικ ΕΔΩ. Ανεβαίνοντας πάντως στην Α2 Ανδρών οι Κύκλωπες φαίνεται ότι δεν θα βρουν και την Ασπίδα Ξάνθης, που όλα δείχνουν ότι αποχαιρετά την κατηγορία (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ).

13. Στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ του Γιάννη Καλμαζίδη και του Δημήτρη Γκαρά νίκησε την περασμένη Παρασκευή στον δεύτερο τελικό τον Φοίνικα Σύρου του Ανδρέα Ανδρεάδη κάνοντας το 2-0, αλλά τη Μ. Δευτέρα στον τρίτο τελικό ο Φοίνικας αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και πάμε σε τέταρτο τελικό στην Θεσσαλονίκη τη Μ. Πέμπτη. Ο Ανδρεάδης πανηγυρίζει και για την κατάκτηση του πτυχίου προπονητικής (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Για την Α2 Ανδρών ο Ηρακλής Χαλκίδας των πολλών Θρακιωτών επικράτησε στα μπαράζ των δευτεραθλητών και θα διεκδικήσει την άνοδο σε αυτά των πρωταθλητών (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

14. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προετοιμάζεται για εκλογές (λεπτομέρειες ΕΔΩ), ενώ στην Ορεστιάδα μοίρασαν λαμπάδες στο Ειδικό Σχολείο (λεπτομέρειες ΕΔΩ). Ανακοινώθηκαν και οι κλήσεις στα κλιμάκια παίδων και κορασίδων και από τον Έβρο προέρχονταν 11 αγόρια (τα ονόματα ΕΔΩ) και 3 κορίτσια (τα ονόματα ΕΔΩ), ανάμεσά τους οι κόρες του Μάριου Γκιούρδα και του Άκη Σιδηρόπουλου.

15. Οι Αμαζόνες Μαΐστρου κατέκτησαν το πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΣΠΕΘΡ, αν και έχασαν με 3-1 στον Αμυγδαλεώνα, μετά από ένα θρίλερ για τον τίτλο που κρίθηκε στην διαφορά πόντων (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ). Η Καβάλα πήρε τον τίτλο στις κορασίδες. Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και στην Β’ Εθνική Γυναικών (η τελική βαθμολογία ΕΔΩ) ενώ ξεκίνησε η β’ φάση του Πανελληνίου Παίδων με τον Έβρο Σουφλίου να έχει δυο νίκες (λεπτομέρειες ΕΔΩ) και τον Εθνικό μια νίκη και μια ήττα (λέπτομέρειες ΕΔΩ).

16. Στο μπάσκετ αναμφίβολα ξεχώρισε το περίφημο αυτοκαλάθι του Μάρσαλ στον προημιτελικό της Basket League ανάμεσα σε Κηφισιά και Άρη, που βίωσε από πολύ κοντά ο θρακιώτης στην καταγωγή βοηθός προπονητή της Κηφισιάς (λεπτομέρειες ΕΔΩ). Την ώρα που οι άνδρες του Άρη νικούσαν στην Κηφισιά, η εφηβική του ομάδα έχανε από τον ΠΑΟΚ του Ξανθιώτη Ζαμπάκη στον τελικό της ΕΚΑΣΘ, ενώ ένας άλλος ξανθιώτης, ο Π. Ερμείδης αναδεικνύονταν πρώτος σκόρερ του φάιναλ φορ (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ)

17. Ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών. Δείτε τι έκανε η Ασπίδα Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ, ο ΓΑΣ Κομοτηνή με ένα κλικ ΕΔΩ και η ΑΕ Κομοτηνής με ένα κλικ ΕΔΩ. Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος με ένα κλικ ΕΔΩ. Με την ευκαιρία, έγινε μπαμπάς ο αρχηγός της Ασπίδας Γιάννης Στεφανίδης (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

18. Ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ. Δείτε και τα ζευγάρια που σχηματίζονται στα προημιτελικά των πλέι οφ με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης, άνοιξε η αυλαία στο πρωτάθλημα γυναικών (λεπτομέρειες ΕΔΩ) ενώ στην β’ φάση του Πανελληνίου Νεανίδων η Ασπίδα αν και είχε το μικρότερο ηλικιακό ρόστερ, κατέλαβε την δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με τον πρώτο, αλλά αποκλείστηκε από την τελική φάση (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

19. Κατά τα άλλα, ξεχωρίζει η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ελλάδας και της Ισπανίας στην Αλεξανδρούπολη, για προπονητικό καμπ που ολοκληρώνεται την Μ. Τετάρτη (διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ). Επίσης, το ασημένιο μετάλλιο της Ελισάβετ Κορωνίδου του ΟΕΓΑ στον τελικό του άλματος που έγινε στην Θεσσαλονίκη (αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ).

20. Τελος, την παρασκευή έφυγε από την ζωή ο πρώτος αντιδήμαρχος Ξάνθης, παλιός παίκτης και παράγοντας του Ερμογένη Γιώργος Παπασταματίου (διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ), ενώ από τον γειτονικό Δήμο Κομοτηνής και το πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, αλλά σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, μόλις δύο από τις εκδηλώσεις που εντάχθηκαν θα είναι αθλητικές. Διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα με ένα κλικ ΕΔΩ.