Γ’ Εθνική: Αρνήθηκε να χάσει και την τελευταία αγωνιστική η Ασπίδα παίρνοντας διπλό με ανατροπή στη Χαλκηδόνα

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά και παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Στεφανίδη και Κουτσογιάννη, η Ασπίδα έδειξε για ποιο λόγο κατάφερε να πάρει την άνοδο, κάνοντας την ανατροπή και κερδίζοντας στη Χαλκηδόνα την τοπική ομάδα με 65-66 στο τελευταίο της παιχνίδι στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Η Ασπίδα ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, με πολύ κακή αμυντική λειτουργία και με προβλήματα στην επίθεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Χαλκηδόνα να προηγηθεί με διψήφια διαφορά και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως το σκηνικό άλλαξε. Η Ασπίδα βρήκε λύσεις από το μεγάλο της όπλο, την άμυνα και ροκάνισε σιγά σιγά τη διαφορά, φτάνοντας στο 39-35 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και μετά είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, με τι δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και την ομάδα της Ξάνθης να εμφανίζεται πιο ψύχραιμη στα τελευταία δευτερόλεπτα και παρότι βρέθηκε πίσω με 63-60 κατάφερε να πάρει τη νίκη φτάνοντας στο τελικό 65-66.

Δεκάλεπτα: 25-13, 39-35 (ημίχρονο), 53-51, 65-66 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ξέρας, Καρακώστας

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης-Κωτάκης): Παπαδάκης 7, Γρούδος 9, Τσιώγκας 7(1), Χατζημιχαηλίδης 6(1), Δάτσης 3(1), Κέλλης, Καραμπίνης 5, Παλλάκης 8(1), Πέτς 21(2)