Μαζεύουν υπογραφές για την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού που έσερνε σκύλο στην Ξάνθη

Την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού που εντοπίστηκε να σέρνει με Ι.Χ. αυτοκίνητο έναν σκύλο στην μέση του δρόμου (θυμηθείτε ΕΔΩ), στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, ζητούν πολίτες που έχουν οργανωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνοντας μάλιστα και υπογραφές.

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού, ξεκίνησε μια γενική κατακραυγή στο διαδίκτυο με την είδηση μάλιστα να κάνει τον γύρο της Ελλάδας ενώ φιλοζωικής οργανώσεις γνωστοποίησαν το συμβάν ακόμη και στο εξωτερικό. Ακολούθως ξεκίνησε μια εκστρατεία για την συγκέντρωση υπογραφών για την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία. Υπενθυμίζεται πως ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης αντέδρασε άμεσα και προσέφυγε στην Εισαγγελία με αποτέλεσμα η υπόθεση να λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τι αναφέρουν οι πολίτες που συγκεντρώνουν υπογραφές:
“Στο Εύλαλο Ξάνθης, ασυνείδητος οδηγός, έσυρε ένα σκυλάκι στο δρόμο. Παρά τις φωτογραφίες που τεκμηριώνουν το γεγονός, ακόμη δεν έχει γίνει σύλληψη. Επειδή η εικόνα αποτελεί ντροπή για ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος, ζητούμε τη παραδειγματική τιμωρία του ενόχου βάση του Ν. 4039/2012. Επιπλέον, ζητούμε από τον Δήμαρχο Τοπείρου, να λάβει επίσημη θέση για την ύποπτη στάση υπέρ του δράστη που έχει κρατήσει ο Δήμος στο θέμα”.

Οι υπογραφές μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 1.000 – Δείτε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr