Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 1ου Komo-Run, του πρώτου «Κομοτηναίικου» δρομικού γεγονότος

Το Δρομικό Κίνημα έχει εδώ και πολλά χρόνια γίνει βίωμα και τρόπος ζωής σε όλο τον πλανήτη. Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται και η χώρα μας, καθώς επί καθημερινής πλέον βάσεως ολοένα και περισσότεροι έλληνες δρομείς και περιπατητές σηκώνονται καθημερινά από τον καναπέ τους και τρέχουν στους δρόμους, στα πάρκα, στα στάδια, αλλά και στις κατά τόπους ορεινές διαδρομές, μερικά χιλιόμετρα με κύριο σκοπό να εκτονωθούν.

  Η ανάπτυξη αυτή δε του δρομικού κινήματος στην χώρα μας έχει αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη διοργανώσεων και πρωτοβουλιών δρομικών γεγονότων, κυρίως μαραθωνίων και ημιμαραθωνίων, που αποδεδειγμένα έχουν αποφέρει στις τοπικές κοινωνίες που τις διοργανώνουν πολλαπλά οφέλη, από κοινωνικής, πολιτιστικής αλλά και οικονομικής πλευράς.

Στην Θράκη ήδη έχουμε το Run Greece στην Αλεξανδρούπολη που τον Σεπτέμβριο θα διοργανωθεί για τρίτη σεζόν, ενώ επίσης έχουμε και τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο στην Ξάνθη, αλλά και τον διεθνή Ημιμαραθώνιο που γίνεται το καλοκαίρι στον Β. Έβρο και περνά από την Αδριανούπολη στην Ορεστιάδα αλλά και το Σβίλενγλραντ. Δεν υπήρχε όμως κάτι στην Κομοτηνή, πέρα από τα Street Relays που διοργανώθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια αλλά φέτος έφυγαν από την Ροδόπη και την Θράκη και διεξάγονται αυτήν την Κυριακή, 24 Απριλίου, στην Καβάλα.

Η διαπίστωση αυτή σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα εκείνα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Κομοτηνής, που χαρακτηρίζεται από πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές που ενδείκνυνται για την διεξαγωγή δρομικών γεγονότων, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και την υλοποίηση ενός καθαρά «Κομοτηναίικου» δρομικού γεγονότος, που θα κάνει πρεμιέρα τον άλλο μηνα και ακούει στο όνομα «Komo–Run».

Το 1ο λοιπόν «Komo-Run», όπως ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση μέσω των social media, είναι γεγονός και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 22 Μαΐου, εντασσόμενο στις εργασίες του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που διοργανώνει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 1ο Κomo –Run θα αφορά κυρίως στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. που θα διατρέχει τα πέριξ της Κομοτηνής, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της, ενώ αποφασίστηκε να «διανθιστεί» από έναν δρόμο 5 χλμ. και από σκυταλοδρομίες στις οποίες θα λάβουν μέρος ομάδες μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Οι προετοιμασίες του Κomo –Run έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ παρόντες στην προσπάθεια έχουν ήδη δηλώσει ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΚΕΠΠΑΚ, οι οποίοι αποτελούν εκ των βασικών διοργανωτών, όπως αντίστοιχα και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ», στον οποίο και θα διατεθούν τα έσοδα της διοργάνωσης, όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχου περιεχομένου διοργανώσεις στο παρελθόν.