Αίσθηση από την επίσημη συνάντηση έπειτα από… χρόνια του Χρήστου Πανόπουλου με τον Γιώργο Γκιρτζίκη!

Μετά από πολλά χρόνια, ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος είχε επίσημη συνάντηση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Ήταν σε κάθε περίπτωση η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες βρέθηκαν μαζί από τότε που ο Ξανθιώτης παράγοντας, που στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε διατελέσει και πρόεδρος της Skoda, εκλέχθηκε στην ηγεσία της ΕΠΟ.

Ακόμα και πέρυσι, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Πανόπουλος είχε αποφύγει να πάει στην εξέδρα των επισήμων και να βρεθεί με τον Γκιρτζίκη, καθώς εκεί βρέθηκε ο Άρης Πιαλόγλου. Οι σχέσεις τους πέρασαν από 40 κύμματα, με τον Πανόπουλο πρόσφατα να προτρέπει τον Γκιρτζίκη να παραιτηθεί και στο παρελθόν, όταν ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ, να τον αποκαλεί «θείο» με τις ειρωνικές του ανακοινώσεις.

Ο Πανόπουλος, λοιπόν, μαζί με τον Γιώργο Μποροβήλο, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εκπροσωπώντας αμφότεροι τη Super League, συναντήθηκαν με τον Γιώργο Γκιρτζίκη αλλά και τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη, εκπρόσωπο των FIFA και UEFA.

Οι άνθρωποι της Λίγκας είχαν μαζί τους και δύο νομικούς, ο ένας της Super League και ο άλλος της Ξάνθης. Σκοπός της εν λόγω συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν ήταν άλλος από το να συζητηθούν οι προτάσεις των 11 «μικρομεσαίων», που βρήκαν τελικά ομόφωνη στήριξη στο ΔΣ της Super League.

Bασικό αντικείμενο της κουβέντας ήταν το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας, πρόταση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την στήριξη της ΕΠΟ που τώρα την κατέχει αλλά και την έγκριση των FIFA/UEFA. Συζητήθηκαν ακόμα η οργάνωση της Λίγκας αλλά και η συνεργασίας που θα έχει η ΕΠΟ με τον Συνεταιρισμό.

Δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της συνάντηση. Πριν από αυτήν την συνάντηση, την Τρίτη, ο Πανόπουλος είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ομάδων (Αλαφούζο από Παναθηναϊκό, Βρέντζο από Ολυμπιακό, Δέδε από ΑΕΚ και Γκαγκάτση από ΠΑΟΚ) συν τους Μποροβήλο και τον Σπανό του Ατρομήτου, για να καταλήξουν στο τελικό κείμενο που θα παρουσίαζαν στην ΕΠΟ. Θυμηθείτε λεπρομέρειες από αυτό το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ.