Στην πρώτη δεκάδα του Γύρου της Κροατίας ο Γιάννης Ταμουρίδης

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την Τρίτη ο Γύρος της Κροατίας για τον Γιάννη Ταμουρίδη καθώς στο πρώτο ετάπ ο 35χρονος τεχνικός διευθυντής του Θράκα Ιππέα τερμάτισε ένατος.

Ο Ταμουρίδης ολοκλήρωσε την κούρσα μαζί με το γκρουπ των πρωτοπόρων στο οποίο βρίσκονταν οι Τζιάκομο Νιτσόλο και Μαρκ Κάβεντις που κατέκτησαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Το ετάπ είχε μήκος 230,4χλμ. με αφετηρία το Όσιγιεκ και τερματισμό το Βαράζντιν. Το προφίλ της διαδρομής ήταν ευθεία και αυτό που ταίριαζε στον Ταμουρίδη ο οποίος μπόρεσε να κρατηθεί στο κυρίως γκρουπ μέχρι το φινάλε ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας.

Στα τελευταία μέτρα ο Κάβεντις είχε την υποστήριξη των συναθλητών του αλλά και καλύτερη θέση από τον Νιτσόλο, ωστόσο ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τον λάθος χρονικό υπολογισμό του Βρετανού και σημείωσε την πρώτη του νίκη για το 2016.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ετάπ του Γύρου της Κροατίας. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από το Πλίτβιτσε και μετά από 240χλμ. θα τερματίσουν στο Σπλιτ, ακολουθώντας ημιορεινή διαδρομή. Κατά την έναρξη του ετάπ, ο Ταμουρίδης απέχει 10 δευτερόλεπτα από την κορυφή, καθώς τερμάτισε την τρίτη σε 5 ώρες, 27 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα (Τζιακόμο Νιτσόλο, Μαρκ Κάβεντις και Τίμοθι Ντουπόντ τερμάτισαν σε 5:27:37, +00:04 και +00:06 αντίστοιχα).