Συνάντηση – έκπληξη Πανόπουλου με Αλαφούζο παρουσία των διευθυντών ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού!

Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο αλλά και εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντήθηκε ο Χρήστος Πανόπουλος την Τρίτη (19/4), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την θέσπιση επαγγελματικής διαιτησίας στην Super League.

Μια εβδομάδα πριν το διοικητικό συμβούλιο της Super League είχε αποφασίσει την σύσταση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαζόταν την “πρόταση των έντεκα” (με πρωτοβουλία του Χρήστου Πανόπουλου) για την επαγγελματική διαιτησία, την οποία θα επαναφέρουν προς έγκριση και εν συνεχεία προς υποβολή στην ΕΠΟ. Το ραντεβού με την τελευταία ορίστηκε για αυτήν την Πέμπτη (21/4).

Ενόψει λοιπόν αυτής, τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν και κουβέντιασαν εκ νέου αποκλειστικά για το θέμα της “επαγγελματικής διαιτησίας”. Όπως ανέφερε μάλιστα το Sport24 στο ρεπορτάζ του, το πρόσωπο – έκπληξη ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δεν είχε δώσει το παρών στο επεισοδιακό Δ.Σ. της Super League στις 8 Μαρτίου, ούτε τελικά και σε αυτό της περασμένης Τρίτης (12/4). Μαζί του ήταν και η δικηγόρος του “τριφυλλιού”, Αθηνά Μπαλωμένου.

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, την ΑΕΚ ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Δέδες, τον Ολυμπιακό ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος, τον Ατρόμητο ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Γιώργος Σπανός, τη Λίγκα εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ το παρών έδωσε φυσικά και ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης και… ιθύνων νους της πρότασης για “επαγγελματική διαιτησία”, Χρήστος Πανόπουλος.

Στην κουβέντα της Τρίτης (19/4) έβαλαν τα δεδομένα κάτω και συζήτησαν για το ποια σκέλη της ολοκληρωμένης πρότασης για τη διαιτησία μπορούν να “περάσουν” στην ΕΠΟ, ώστε αυτά να είναι εναρμονισμένα με τις επιταγές της FIFA. Από τα βασικά θέματα που εκκρεμούν είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δεχτεί την επιλογή προσώπων από τη Super League. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση στην οποία είχαν συμφωνήσει οι “11” έλεγε ότι “η Super League θα είναι αυτή η οποία θα προτείνει τον Πρόεδρο Επιτροπής Διαιτησίας, σε μυστική ψηφοφορία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24, οι εκπρόσωποι των 4 “μεγάλων” με τους Σπανό και Μποροβήλο θα έχουν συνάντηση την Πέμπτη (21/4) με εκπροσώπους της ΕΠΟ, όπου θα φανεί εάν προκύπτει σύμπνοια και ταύτιση απόψεων, ή οι προτάσεις των παραγόντων της Λίγκας θα πέσουν στο κενό. Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι στο ίδιο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ότι θα παρίσταται στην συγκεκριμένη συνάντηση με την ΕΠΟ ο Πανόπουλος.