Ο Πέτρος Μάνταλος έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου

Με ένα γκολ του Πέτρου Μάνταλου, την ώρα που είχαν αρχίσει να ζώνουν τα φίδια τους κιτρινόμαυρους, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο στο άδειο ΟΑΚΑ και είναι ένα… βήμα πιο κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Μαΐου, στο (επίσης άδειο) Περιστέρι.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε περισσότερο τον Ατρόμητο και πέτυχε το γκολ της νίκης, χωρίς πάντως να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου έπαιζε πιο συντηρητικά, με στόχο να κρατήσει το μηδέν και ενδεχομένως να πετύχει το εκτός έδρας γκολ.

Η ΑΕΚ που είχε στον πάγκο της τον Στέλιο Μανωλά μετά το αιφνιδιαστικό διαζύγιο με τον Πογέτ την Τρίτη, ήταν καλύτερη του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο, στην αρχή του οποίου είχε αρκετές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή μάλιστα στο 11′ τον Μάνταλο που “έπιασε” την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρόναλντ Βάργκας αλλά ο Μπάρκας έδιωξε.

Στο 32ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου ξανά έδιωξε την μπάλα ενστικτωδώς με το κεφάλι στο σουτ του Μάνταλου. Στο 48′ ο Κομοτηναίος παίκτης της Ένωσης “έσπασε” στον Ντίντακ κι αυτός στον Μπαρμπόσα που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ενώ χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι που ήρθε το 73′ για να επιτευχθεί το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στο λεπτό εκείνο η ΑΕΚ… έλυσε το “γόρδιο δεσμό” όταν ο Αραβίδης έκανε τη σέντρα κι ο Πέτρος Μάνταλος βρήκε χώρο στο κενό της άμυνας του Ατρόμητου και κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.