Ενδεχόμενο αποχώρησης Γεωργιάδη από το ΤΑΑ Εθνικός! Παράπονα προς την πόλη και τον Ερασιτέχνη

Την επιθυμία του να συνεχίσει να ηγείται της διοίκησης του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργιάδης, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτό να μην συμβεί εφόσον εκτιμήσει ότι δεν μπορεί ή αν δεν το θέλουν άλλα πρόσωπα – είτε πρόκειται για στελέχη του συλλόγου είτε συνολικά από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, την οποία έθεσε προ των ευθυνών της.

«Πρέπει να γίνει μια συζήτηση με φορείς αν θέλουν το βόλεϊ στην Α1. Το να λέμε θέλουμε και δεν στηρίζουμε είναι ουτοπικό. Δεν μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος να αναγκάζεται να πουλάει σπίτια για να αναγκάζεται να έχει ομάδα στην Α1. Όταν μια ομάδα ξεκινά με 50 χιλιάδες ευρώ για μετακινήσεις, αυστηρά τα απαραίτητα, συν παράβολα, μισθούς, διαμονές παικτών, αν θέλουμε να την κρατήσουμε πρέπει ολοι να την στηρίξουν. Διαφορετικά ας αποφασίσουμε ότι δεν θέλουν να την στηρίξουν», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Αν συνεχίσω δεν εξαρτάται από εμένα. Θέλω. Το θέμα είναι αν μπορώ. Αν η Αλεξανδρούπολη θέλει τον Εθνικό, τιμή μου να είμαι πρόεδρος. Αν δεν θέλει, δεν μπορώ να βοηθήσω. Η νοοτροπία ότι ο πρόεδρος πρέπει να βάλει μια περιουσία, είναι λάθος. Ο πρόεδρος να διευκολύνει την ομάδα, ειδικά στις αρχές που τα έξοδα είναι πολλά, με προοπτική αυτά τα χρήματα να τα παίρνει πίσω. Δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε χρόνο κάποιος να βάζει 50-60 χιλιάδες και να φεύγει. Είναι στρεβλό. Μακάρι να βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι, αλλά οι εποχές αυτές τελειώσανε».

Ουσιαστικά ο Γιώργος Γεωργιάδης εξέφρασε την επιθυμία να μείνει πρόεδρος στην ομάδα, όχι όμως για να βάλει ο ίδιος χρήματα αλλά για να διαχειριστεί όσα μπορέσουν να του δώσουν οι φορείς της πόλης, οι οποίοι καλούνται πλέον να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνει η ομάδα στην Volley League ή όχι. Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός δεν έκρυψε ότι έχει παράπονα από την διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ζήτησε πιο μεγάλη βοήθεια.

«Ελπίζουμε ότι ο Ερασιτέχνης θα μας εμπιστευτεί την διοίκηση και θα μας στηρίξει και θα βοηθήσει λίγο περισσότερο από ότι φέτος, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να συνεχιστεί το έργο μας ώστε σε βάθος τριετίας ο Εθνικός να είναι μια ομάδα, όχι με κέρδη αλλά όχι και με χρέη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργιάδης, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την στήριξη που βρήκε την σεζόν που ολοκληρώνεται.

Σε σχέση με αυτήν, τόνισε ότι «κάποια στιγμή τρομάξαμε από τους πολλούς τραυματισμούς και τις ατυχίες», αλλά «τα Xριστούγεννα πήραμε αποφάσεις για αλλαγές και ετσι ο δευτερος γύρος ήταν διαφορετικός». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «η ομάδα δεν πήγε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς», καθώς «είχε τις προδιαγραφές να πάει καλύτερα» καθότι «στόχος ήταν η τετράδα στο πρωτάθλημα».

Ο ίδιος πάντως, κάνοντας απολογισμό της διοίκησής του, έδειξε να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από όσα προσωπικά ο ίδιος έκανε: «Πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση. Πρόπερσι η χρονιά βγήκε με 430.000 ευρώ, φέτος με μόλις 250.000 ευρώ. Περιορίστηκε το κόστος των συμβολαίων, μειώσαμε το μπάτζετ με σημαντικότατη βοήθεια μουστακίδη και συμπαράσταση ολων των παικτών», σχολίασε ενώ πρόσθεσε ότι «δεν δημιουργήθηκαν χρέη στην τοπική αγορά» και «σβήστηκαν χρέη από παρελθόντα έτη».

Σε σχέση με το μέλλον όμως, επανέλαβε: «Άλλο τι θέλουμε, άλλο τι μπορούμε. Φέτος οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν παρατήσαν οικογένειες. Το να μπορούμε δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Πρέπει η πόλη να καταλήξει, κόσμος και φορείς, αν θέλουν  την ομάδα στην Α1. Οι μετακινήσεις μόνο φέτος έπιασαν 50.000 ευρώ. Αν δεν κατσουν οι φορείς, ο Ερασιτέχνης, ο κόσμος, να πούμε ότι θέλουμε ένα ποσό για Α’ Εθνική, να πουμε ότι θέλουμε και να ψάχτούμε να το βρούμε, τότε το εκάστοτε ΔΣ μπορεί να δουλέψει. Αν όμως πουνε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα και ας πέσει στην Α2, τότε…».

Και στο τέλος σχολίασε: «Δεν είναι μόνο θέμα ΤΑΑ, είναι θέμα συλλογικό και θέμα του Ερασιτέχνξη, μην τον βγάζουμε απέξω. Το τμήμα του βόλεϊ είναι μόνο ένα τμήμα, από πάνω είναι ο Ερασιτέχνης και πρέπει να αποφασίσει αν το θέλει το συγκεκριμένο τμήμα ανταγωνιστικό στο πρωτάθλημα ή στην Α2 Κατηγορία». Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιάδης ζήτησε να περάσουν στην αρμοδιότητα του ΤΑΑ τα τμήματα ανάπτυξης του βόλεϊ, αφήνοντας και πάλι υπόνοιες για κακή συνεργασία με τον Ερασιτέχνη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτο που συμβαίνει το τμήμα ανάπτυξης του βόλεϊ, να είναι χωριστό από το ΤΑΑ, το θεωρώ κατά την προσωπική μου άποψη στρεβλό. Θεωρώ ότι χρειάζεται επανασύνδεση. Η ομάδα η επαρχιακή πρέπει να βγάζει από τις ακαδημίες της παίκτες. Πρέπει να  συνδέσουμε την ανάπτυξη με την μεγάλη ομάδα. Το καλοκαίρι θα συζητήσουμε με τον Ερασιτέχνη πως θα μπορέσει να υπάρξει μια πιο στενή συνεργασία για να μην πω ταύτιση του ΤΑΑ με τις ακαδημίες του βόλεϊ, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει πάντα».