Σφοδρή επίθεση Γκαγκάτση στον Χριστοβασίλη μέσω… δηλώσεων του Χρήστου Πανόπουλου

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εξέταση από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ των φακέλων του Πανθρακικού αλλά και του Πανιωνίου, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στην διοίκηση του τελευταίου, όπου γενικός διευθυντής είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και την ιδιοκτησία του ΠΑΣ Γιάννενα, που περιμένει να εκμεταλλευθεί τυχόν «στοπ» στους κυανέρυθρους για να πάρει την θέση του στα πλέι οφ και άρα το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, σε αυτόν, η πλευρά του Πανιωνίου χρησιμοποίησε ως… όπλο παλιότερες δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου, έστω και αν δίνει λάθος ημερομηνία για αυτές.

xristovasilisΑς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Σπορ FM, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, τόνισε πως η ομάδα του είναι διατεθειμένη να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της για είσοδο στα πλέι οφ ενώ πρόσθεσε πως εάν καταφέρει και πάρει άδεια ο Πανιώνιος, τότε θα απευθυνθεί στην UEFA. «Έχει πει επαναλαμβανόμενα ο κύριος Δημητρίου ότι δεν αλλάζει σε δεύτερο βαθμό κάτι. Όπως και εμείς πέρυσι, προσθέσαμε νέα στοιχεία στον φάκελο, αλλά δεν έγιναν δεκτά, έτσι πρέπει να γίνει και φέτος. Δεν έχω κάτι με τον Πανιώνιο, είναι ιστορική ομάδα. Αλλά και σε εμάς αυτό συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Θεωρούμε ότι δεν δικαιούται να πάρει άδεια, διότι έχει ελλιπή φάκελο και υπενθυμίζω ότι πέρυσι έκανε αίτηση για να χρεοκοπήσει η εταιρεία. Τρία χρόνια οι ποδοσφαιριστές μου διεκδικούσαν την Ευρώπη και πέρυσι έγιναν γνωστές οι αποφάσεις για τις άδειες λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος και ενώ εκείνη τη στιγμή ήμασταν στην πέμπτη θέση. Στη συνέχεια τους πήρε από κάτω τους παίκτες μου, χάσαμε βαθμούς και υποχωρήσαμε στην έκτη θέση. Θα είναι αμαρτία να μην δικαιωθούμε και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει». 

panionios1Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του Πανιωνίου, όπου υπενθυμίζουμε ότι γενικός διευθυντής είναι ο Γκαγκάτσης. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και των Κενάν Μπαργκάν και Μανώλη Σιώπη, που κινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά την ευρωπαϊκή έξοδο που κατέκτησε στους αγωνιστικούς χώρους, που εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε: «Με αφορμή δηλώσεις του κ. Χριστοβασίλη σε ενημερωτική ιστοσελίδα, αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη απορία είναι το από που αντλεί την πληροφόρησή του και μετ’ επιτάσεως μιλάει για “ελλιπή φάκελο του Πανιωνίου, ο οποίος θα προσθέσει νέα στοιχεία”. Τον πληροφορούμε εμείς λοιπόν, πως αν ο ΠΑΣ Γιάννινα προσέθεσε τα προηγούμενα χρόνια νέα στοιχεία, στους δικούς του φακέλους, τα οποία και φυσικά δεν έγιναν δεκτά, δεν σημαίνει πως και εμείς θα κάνουμε το ίδιο. Αλλωστε, εμείς έχουμε διαβάσει τον σχετικό κανονισμό πριν καταθέσουμε το φάκελό μας. Πρέπει προφανώς να θυμίσουμε το αυτονόητο. Το Δευτεροβάθμιο Οργανο ακριβώς γι αυτό το λόγο υπάρχει. Για να ασκεί έλεγχο στις πρωτόδικες αποφάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να καταργηθεί τόσο αυτό, όσο και το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ταυτόχρονα να γίνει το ίδιο και με τα Εφετεία όλης της χώρας, αλλά και τον Αρειο Πάγο».

Αίσθηση ωστόσο προκαλούν τα όσα αναφέρονται στο τέλος της ανακοίνωσης του Πανιωνίου, με την οποία επιτέθηκε στον Γιώργο Χριστοβασίλη: «Λίγη υπομονή και πρωτίστως αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Δύσκολο βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν τα προηγούμενα 4 χρόνια η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να κατευνάσει τον κόσμο της πόλης με “παραμύθια δίχως δράκους”. Προς το παρόν, υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του κ. Πανόπουλου στις 4 Ιουλίου 2013, για να καταδειχτεί το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται τα πράγματα κάποιοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Μοιραία λοιπόν άρχισαν όλοι να ψάχνουν τς δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου, όσο όμως και αν ψάξει κανείς στο αρχείο του ThrakiSportS αλλά και της Skoda, δηλώσεις εκείνη την ημέρα ο μεγαλομέτοχος της θρακιώτικης ΠΑΕ δεν είχε κάνει. Είχε κάνει όμως την επομένη μέρα, 5 Ιουλίου του 2013, μέσα από μια συνέντευξη Τύπου που είχε καλυφθεί απευθείας από το ThrakiSportS και στην οποία είχαν ειπωθεί πράγματα που προκάλεσαν αντιδράσεις και πόλεμο ανακοινώσεων. Όπως μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ, σε εκείνη την συνέντευξη ο Πανόπουλος είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει:

panopoulos-syntypou«Θελουμε να υπαρχει ισονομια, ισοτιμία για να μπορεσουμε να ανταποκριθούμε σε ενα υγιές περιβάλλον. Το θεμα των αδειοδοτησεων ειναι το αλφα και το ωμεγα για το ελληνικο πρωταθλημα.  Είναι κρίμα για τα Γιάννενα που κέρδισαν την έξοδο στην Ευρώπη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να μην εμφανιζονται στην Ευρώπη. Παραμυθιάσαν τους φιλάθλους και έμειναν με το χαμόγελο στα χείλη. (…)  Αν δεν μπορούμε να αδειοδοτηθούμε, να κάτσουμε να αποφασίσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ντροπή. Αν κάποιος διαβάσει ισολογισμούς ποδοσφαιρικών εταιρειών που συμμετέχουν στην Σούπερ Λιγκ, και εμείς δεν εξαιρούμαστε, θα του φύγει το τσερβέλο. Αν δεν ήταν ΠΑΕ αλλά ήταν ανώνυμες απλές εταιρείες, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.(…) Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα Γιάννενα για την επιτυχία. Λυπάμαι κυρίως για τους φιλάθλους τοπυς. Με την καραμπόλα που έγινε, εμείς πλέον βγαίνουμε στην Ευρώπη. (…) Θέλω να πάρουμε βαθμούς για την Ελλάδα και για την πόλη μας. Αλλά θα μετέχουμε ως Skoda Ξάνθη – Γιάννενα, γιατί ουσιαστικά χάρη σε αυτούς συμμετέχουμε».

 

Όπως όλοι θυμόμαστε, σε εκείνη την έξοδο στην Ευρώπη η Ξάνθη πέτυχε κόντρα στην Λίνφιλντ την πρώτη της νίκη και συνάμα την πρώτη της πρόκριση στην Ευρώπη. Εκείνες τις δηλώσεις του 2013 του Χρήστου Πανόπουλου, προφανώς, ανέσυρε ο Πανιώνιος για να επιτεθεί στον Χριστοβασίλη. Αλλά αξίζει να θυμίζουμε ότι εκείνες οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει πόλεμο ανακοινώσεων, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε απαντήσει και ο Πανόπουλος είχε ανταπαντήσει (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

xristovasilis-panoxanthiΣυγκεκριμένα, η πλευρά Χριστοβασίλη είχε πει: ««Ο κος Πανόπουλος προφανώς αρέσκεται τελευταίως να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αναφερόμενος, όποτε βρίσκει την ευκαιρία, σε ομάδες που κερδίζουν στους αγωνιστικούς χώρους την συμμετοχή τους στην Ευρώπη, μιας και λόγω της δικής του ομάδας αδυνατεί να καταφέρει να ασχολούνται τα Μ.Μ.Ε μαζί του. Ο κος Πανόπουλος, την «λύπη» του ας την κρατήσει για τον εαυτό του και όχι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους φιλάθλους του, εφόσον την δική του ομάδα μόνο στα «χαρτιά» την είχε καταστήσει ικανή φέτος να πετύχει την διάκριση που θα την οδηγούσε στην Ευρώπη. Ίσως σε ένα πρωτάθλημα «χαρτιών» ο κος Πανόπουλος να κατάφερνε να κατακτήσει και το champion league, αλλά προς το παρόν ας αρκεστεί σε αυτό που παίζεται στα γήπεδα και την έβδομη θέση του “πουθενά”».

Μάλιστα η τότε επιθετική ανακοίνωση του ΠΑΣ είχε προχωρήσει ακόμα παραπέρα: «Ο κος Πανόπουλος ας μη λυπάται για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , αλλά εφόσον θέλει να δείχνει τόσο ευαισθητοποιημένος, ας στενοχωριέται που κάποιες ομάδες στην Ελλάδα καταφέρνουν να τους κατασκευάζουν επιδοτούμενες πλήρεις ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις και δυο φορές μάλιστα, ενώ σε κάποιες άλλες που τα γήπεδα τους ανήκουν στο ίδιο το κράτος δεν ανακατασκευάζεται καν ο χλοοτάπητας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα με το ήθος και το πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι” καταφέρνει να “πυρπολεί” τις καρδιές των χιλιάδων οπαδών του και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το αντιληφθεί ο κος Πανόπουλος. Όσο για το ποιος παραμυθιάζει του φιλάθλους, ας κάνει την αυτοκριτική του ο συμπαθής κατά τα λοιπά κος Πανόπουλος και ας σκεφτεί άλλους τρόπους ώστε να πείσει για το αγαθό των προθέσεων του σχετικά με το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Τι είχε απαντήσει σε όλα αυτά η πλευρά της Ξάνθης; Με ένα λιτό «OK. Dr Christovasilis. Έχεις σε όλα δίκαιο. Τέλος. Καληνύχτα». Τρία σχεδόν χρόνια μετά, εξαιτίας του Πανιωνίου και της δικής του κόντρας με τον Γ. Χριστοβασίλη, εκείνος ο «πόλεμος» του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννενα με αυτόν της Skoda ξαναήρθε στο προσκήνιο…