Το σχόλιο Μουστακίδη για το φετινό πρωτάθλημα και οι “βολές” ενόψει της νέας σεζόν

Ως πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων χαρακτήρισε το φετινό πρωτάθλημα της Volley League ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή Out of Limits που παρουσιάζει ο Κώστας Πατερόπουλος στο Status Radio.

«Δεν είναι δύσκολο αλλά δεν είναι και εύκολο να πάνε ομάδες σαν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για πρωταθλητισμό», απάντησε σε σχετικό ερώτημα και ενόψει της νέας σεζόν έθεσε προ των ευθυνών της την ίδια την πόλη της Αλεξανδρούπολης και τους ανθρώπους της.

«Θα πρέπει σαν πόλη να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Απέξω είναι όλα εύκολα, αλλά όταν είσαι σε μια ομάδα στην άκρη της Ελλάδος και έχεις να παίξεις ένα πρωτάθλημα που έχεις τόσες μετακινήσεις που είναι κοστοβόρες σε σχέση με ομάδες τις Αθήνας που θα πληρώσουν το ένα τρίτο, καθώς και να πληρώσεις για να παράσχεις διαμονή σε όποιον έλληνα ή ξένο φέρεις, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν», σχολίασε ο Μουστακίδης.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε! Θέλουμε η ομάδα μόνο να υπάρχει, να παίζουμε για να σωθούμε του χρόνου να μην πέσουμε αλλά και να πέσουμε, δε βαριέσαι; ή θέλουμε να οργανώσουμε μια σοβαρή επαρχιακή ομάδα με τις υποδομές της κλπ; Αλλά αυτό είναι κοστοβόρο και δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκυλο χορτάτο». 

Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του: «Αυτά βέβαια δεν είναι αρμοδιότητα προπονητή να τα πει. Αλλά υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή που να έχει το κουράγιο να πει ότι “φέτος δεν έχουμε λεφτά, ας το παλέψουμε και ας πέσουμε κατηγορία”; Είναι κάποιος που μπορεί αυτό να το πει; Να γνωρίζουμε και εμείς τι ομάδα θέλουμε να κάνουμε και πώς να λειτουργήσουμε;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή της προσεχούς Τετάρτης (20/4, 8-10μμ) στην εκπομπή του Κώστα Πατερόπουλου στον Status θα φιλοξενηθούν ο τέσσερις φορές ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Θράκης και Πρόεδρος του ΝΟΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πιγκ Πογκ Μανώλης Κολυμπάδης και ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής πάνω στην αθλητική αναψυχή, Γιώργος Κώστα.

Στην εκπομπή της περασμένης εβδομάδας εκτός από τον Σάκη Μουστακίδη, φιλοξενήθηκαν ο προπονητή στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, Γιώργος Δαστερίδη, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Βαταμίδης και ο συντονιστής Marketing του ΣΕΓΑΣ και υπεύθυνος του Αυθεντικού Μαραθωνίου και του Run Greece, Μάκης Ασημακόπουλος.