Όγδοος τελικός πρωταθλήματος με τέταρτη διαφορετική ομάδα για τον Ανδρέα Ανδρεάδη

Το απόγευμα ξεκινά στην Σύρο η σειρά των φετινών τελικών της Volley League με τον τίτλο να τον διεκδικούν ο ο Φοίνικας Σύρου και ο ΠΑΟΚ. Οι νησιώτες έχουν το πλεονέκτημα έδρας και αν τα καταφέρουν, ο Εβρίτης άσος τους Ανδρέας Ανδρεάδης θα κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του.

Μάλιστα, ο Ανδρεάδης είναι ο πιο έμπειρος της σειράς καθώς αυτή θα είναι η όγδοη συμμετοχή του σε τελικούς της Volley League και μάλιστα με τέταρτη διαφορετική ομάδα. Μαζί με τον Νίκο Σμαραγδή είναι οι μόνοι αθλητές που έχουν φτάσει σε τελικούς με 4 διαφορετικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρεάδης έχει παίξει σε τελικούς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, πριν δύο χρόνια με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και εφέτος με τον Φοίνικα, αν και ξεκίνησε την σεζόν στον Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Ανδρεάδης έχει αγωνιστεί συνολικά σε 25 τελικούς και μετρά 11 νίκες και 14 ήττες.

Δύο παρουσίες σε τελικούς με διαφορετικές ομάδες έχει επίσης ο καταγόμενος από τον Έβρο πασαδόρος Θεοδόσης Ηλίας, που την σεζόν 2011-12 αγωνίζονταν στον Ηρακλή που είχε αγωνιστεί κόντρα στον Φοίνικα Σύρου στην παρθενική παρουσία του «πειρατικού» σε τελικούς, ενώ το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε από την Θεσσαλονίκη στην Σύρο.

Κατά τα άλλα, πολύ έμπειρος από μεγάλους αγώνες και και ο Ηλίας Λάππας με έναν τίτλο πρωταθλήματος αλλά έξι χρονιές σε τελικούς και συνολικά 20 παρουσίες σε τελικούς αγώνες με 7 νίκες και 13 ήττες. Μάλιστα, ο Λάππας μαζί με τον Δημήτρη Χαραλαμπίδης είναι οι δύο αθλητές του Φοίνικα που έχουν αγωνιστεί και στον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος τη σεζόν 2003-04 και ο δεύτερος από το 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

Αν καταφέρει να κερδίσει, ο Φοίνικας, θα γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα πάρει τίτλο πρωταθλήματος μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ε.Α.Πατρών το 1938, καθώς στο μεσοδιάστημα ούτε η μεγάλη Ορεστιάδα του Νίκου Σαμαρά ούτε πρόπερσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης του Σάκη Μουστακίδη (και του Ανδρεάδη) κατάφεραν να στερήσουν τον τίτλο, στις ευκαιρίες που είχαν, από τον Ολυμπιακό.