Εβρίτικη κερκίδα στον τελικό του Champions League για χάρη του Δημήτρη Τζούριτς!!! (+photos)

tzourits-konstantinidis04

Ο τελικός της Κρακοβία ανάμεσα στην Τεντίνο και την Ζενίτ Καζάν για τον κορυφαίο τίτλο σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό έφερε τον Τζούριτς μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά τελικά με εντυπωσιακή ανατροπή κέρδισαν οι Ρώσοι.

Ο Ορεστιαδίτης άσσος και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών είχε αγκαλιά την ελληνική σημαία στις απονομές των μεταλλίων και μάλιστα μίλησε στα Ιταλικά ΜΜΕ τυλιγμένος με την γαλανόλευκη.

Μάλιστα, υπάρχει και σχετική φωτογραφία – ντοκουμέντο δεξιά με τον Ορεστιαδίτη άσο να κάνει δηλώσεις στον απεσταλμένο της ιταλικής τηλεόρασης τυλιγμένος με την ελληνική σημαία. Την στιγμή την κατέγραψαν από την εξέδρα οι δικοί του φίλοι που ταξίδεψαν από την Ορεστιάδα για να του συμπαρασταθούν από κοντά.

tzourits-konstantinidis02

Βλέπετε, υπήρξαν και φίλοι του Τζούριτς από τον Έβρο που ταξίδεψαν μέχρι την Πολωνία και έζησαν την μαγεία του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και της συμμετοχής ενός Θρακιώτη σε αυτό, έστω και αν η χαρά των ημιτελικών εξελίχθηκε σε απογοήτευση στον τελικό, κυρίως εξαιτίας του τρόπου που χάθηκε η κούπα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τρεντίνο έχοντας ως mvp τον Τζούριτς προκρίθηκε το Σάββατο στον τελικό και σε αυτον είχε τον Ορεστιαδίτη με εκπληκτικά ποσοστά στα πρώτα δύο σετ όπου και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο η Καζάν έκανε την μεγάλη ανατροπή και κέρδισε τελικά με 3-2 στο τάι μπρέικ.

tzourits-konstantinidis03

Η φωτογραφία του Τζούριτς με τον λίμπερο ου ΑΟΟ Δημήτρη και τον Γιώργο Κωνσταντινίδη μπορεί να μην είχε λάμψη χρυσού από το μετάλλιο που είχε περασμένο στο στήθος του, αλλά τα μπράβο από τους Θρακιώτες έδωσαν χαρά και κουράγιο στον “Μήτσο” που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του τελικού σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Οπως σχολιάζει και ο Δημήτρης Αρβανιτίδης στο VolleyPlanet, ο Τζούριτς δεν άφησε στιγμή την σημαία της Ελλάδας και μάλιστα στις δηλώσεις του στα τηλεοπτικά δίκτυα είχε πάνω του την γαλανόλευκη κάνοντας για πολλοστή φορά όλους μας υπερήφανους.

Και δεν πρέπει να αμφιβάλουμε καθόλου ότι ο Έλληνας διαγώνιος, που δεν έχει καταγωγή από την χώρα μας αλλά μεγάλωσε και ανδρώθηκε στην Ορεστιάδα και την θεωρεί ως πραγματική του πατρίδα, έχοντας άλλωστε επιλέξει να τιμά και με το παραπάνω τα χρώματα της γαλανόλευκης, σύντομα θα ξαναδιεκδικήσει και θα κατακτήσει εκ νέου το… “ιερό δισκοπότηρο” του Ευρωπαϊκού βόλεϊ.