ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Το ένα σίγουρο και τα τρία πιθανά ζευγάρια της β’ φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών

Μία αγωνιστική απομένει για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος ανδρών στο δεύτερο όμιλο, μιας και ο πρώτος έχει ολοκληρωθεί ήδη, γνωρίζουμε τις οκτώ ομάδες που θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, όμως μόνο ένα από τα τέσσερα ζευγάρια έχει γίνει γνωστό.

Αυτό είναι ανάμεσα στον Αστέρα Καβάλα που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο και το Παγγαίο, που έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση στον πρώτο όμιλο. Φυσικά και γνωρίζουμε τις θέσεις που έχουν πάρει οι ομάδες στον πρώτο όμιλο, όμως η δεύτερη, η τρίτη και η τέταρτη θέση στον δεύτερο όμιλο ακόμα παίζονται.

Την τελευταία αγωνιστική έχουμε τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να αγωνίζονται μεταξύ τους. Ο Αρίων Ξάνθης υποδέχεται τον Αία Κομοτηνής, ενώ η Θύελλα Φερών υποδέχεται τον Αστέρα Καβάλας. Αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση είναι ο Αρίων Ξάνθης με 34 βαθμούς, τρίτος ο Αίας Κομοτηνής με 33 και τέταρτη η Θύελλα Φερών με 32.

Ο Αρίων Ξάνθης με νίκη παίρνει τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στη δεύτερη φάση. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε περίπτωση ήττας μέχρι έξι πόντους, καθώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε κερδίσει με εφτά πόντους. Ο Αίας κατακτά τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας με νίκη από οκτώ πόντους και πάνω, ενώ σε περίπτωση νίκης της ομάδας της Κομοτηνής με εφτά πόντους ακριβώς θα βγουν τα κουμπιουτεράκια για να υπολογιστεί το συνολικό goal average των δύο ομάδων, το οποίο υπολογίζεται με τη διαίρεση των συνολικών πόντων που πέτυχε η ομάδα με τους συνολικούς πόντους που δέχθηκε.

Η ομάδα της Κομοτηνής εκτός από τη δεύτερη ή την τρίτη θέση μπορεί να κατακτήσει και την τέταρτη. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να ηττηθεί και η Θύελλα Φερών να σπάσει το αήττητο του Αστέρα Καβάλας. Αν συμβεί αυτό οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν με 34 βαθμούς και η Θύελλα Φερών στην ισοβαθμία αυτή θα είναι πάνω από τον Αία Κομοτηνής, καθώς μπορεί οι δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, όμως η Θύελλα είχε κερδίσει με 15 πόντους διαφορά, ενώ ο Αίαντας με 3 πόντους.

Η δεύτερη φάση διεξάγεται με οκτώ ομάδες που συγκροτούν τέσσερα ζευγάρια, με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δύο νίκες να παίρνει την πρόκριση για την τρίτη φάση του πρωταθλήματος. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα αυτά είναι τα ζευγάρια που θα προκύψουν για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος:

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ (Playoff, στις δύο νίκες)

Πανσερραϊκός – Θύελλα Φερών ή Αίας Κομοτηνής (Γ1)

Τιτάνες Δράμας – Αίας Κομοτηνής ή Θύελλα Φερών (Γ2)

Αρίων Ξάνθης ή Αίας Κομοτηνής – Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Γ3)

Αστέρας Καβάλας – Παγγαίο (Γ4)

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ (Ουδέτερη έδρα – Μονός αγώνας)

Νικητής Γ1 – Νικητής Γ3 (Δ1)

Νικητής Γ2 – Νικητής Γ4 (Δ2)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Ουδέτερη έδρα – Μονός αγώνας)

Ηττημένος Δ1 – Ηττημένος Δ2

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Ουδέτερη έδρα – Μονός αγώνας)

Νικητής Δ1 – Νικητής Δ2