Οι δηλώσεις Καλμαζίδη, Γκαρά και Ανδρεάδη μετά τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό της Σύρου

Το μεγάλο μπρέικ έκανε με το «καλημέρα» ο ΠΑΟΚ στην Σύρο, στο πρώτο παιχνίδι για τους τελικούς της Volley League και έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Νίκησε σχετικά εύκολα με 3-0 σετ μέσα στο κατάμεστο «Δημ.Βικέλας» τον Φοίνικα, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πολλά λάθη των παικτών και των δύο ομάδων αλλά και την κόκκινη κάρτα που χρεώθηκε ο Ανδρέας Ανδρεάδης στο 18-16 του 2ου σετ.
Στο σημείο εκείνο ο Εβρίτης παίκτης  τιμωρήθηκε από τους διαιτητές επειδή ειρωνεύτηκε τον (επίσης Εβρίτη) προπονητή του ΠΑΟΚ Γιάννη Καλμαζίδη, λέγοντας του να πάρει τάιμ άουτ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να γυρίσει το παιχνίδι και να έχει το πάνω χέρι, την στιγμή που το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων έχει οριστεί για την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 19.00 το βράδυ στην Πυλαία (τα σετ 22-25, 23-25, 14-25 σε 82′).

«Ο πάγκος του ΠΑΟΚ φώναζε, δεν έβρισα κάποιον, πήρα κόκκινη, προφανώς ο διαιτητής διέκρινε μία ειρωνεία. Ναι, είπα στον Καλμαζίδη να πάρει τάιμ άουτ. Δεν έβρισα κανέναν. Ηταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα αλλά δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Ανδρέας Ανδρεάδης για την επίμαχη φάση όπου δέχθηκε κόκκινη την ώρα που ομάδα του προηγούνταν 18-16.

«Γενικά, μόνο σε εκείνο το σετ παλέψαμε, στα άλλα δεν παίξαμε καλά. Ήταν πρώτος τελικός για αρκετούς, πιστεύω πως μπορούμε να κοιτάξουμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια, θα δούμε τα λάθη μας και θα είμαστε καλύτεροι στη Θεσσαλονίκη. Ίσως η ομάδα να πνίγηκε στο άγχος. Κατά την άποψή μου, μπορούμε όλοι μας παραπάνω, θα δούμε τα λάθη, θα μιλήσουμε και θα παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο για την έκπληξη», συμπλήρωσε ο Ανδρεάδης που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5 πόντους (3/7 επ, 2 μπλοκ).

Από την πλευρά του, ο Ορεστιαδίτης λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς (22% υπ – 0% άριστες) σχολίασε: «Ανεβήκαμε έναν ακόμα όροφο. Είναι μία δύσκολη χρονιά. Αλλά είναι μία νίκη τίποτα άλλο. Ήμασταν σοβαροί, συγκρατημένοι. Πήγαμε καλά στο μπλοκ-άμυνα και το σέρβις. Η Σύρος είναι καλή ομάδα, οι φίλοι της δημιούργησαν μία «καυτή» ατμόσφαιρα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το 2-0 και μακάρι την άλλη εβδομάδα να τελειώσει εδώ μέσα η σειρά των τελικών για να κάνουμε χαρούμενο Πάσχα μαζί με τις οικογένειές μας».

Τέλος, ο Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε: «Κρατάω μόνο τη νίκη. Κυμανθήκαμε σε χαμηλά επίπεδα στην απόδοση μας αλλά πήραμε τη νίκη. Ο Γιαμπλόνσκι έκανε τη διαφορά από τους υπόλοιπους παίκτες. Θεωρώ πως πρέπει και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στον επόμενο αγώνα. Η έδρα δε μετράει τελικά. Τώρα πάμε σε δεύτερο αγώνα στην έδρα μας και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει για να κάνουμε το 2-0 στις νίκες».