Κύμα αφίξεων μεταναστών στην Θράκη φοβούνται οι τοπικές αρχές!

32 μετανάστες από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, βρέθηκαν χθες στη Σαμοθράκη. Ο διακινητής τους μετέφερε από την Τουρκία με βάρκα και τους αποβίβασε σε έρημη περιοχή στο Βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ χθες με σκάφος του λιμενικού. Στο χώρο του λιμανιού βρέθηκαν άντρες του λιμενικού καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος κ. Χρήστος Δούκας. Μεταξύ των 32 υπάρχουν 13 παιδιά, κάποια από αυτά βρέφη.

Οι αρχές όπως προκύπτει από συζητήσεις που είχαν δημοσιογράφοι μαζί τους, είναι έντονα προβληματισμένες καθώς το φαινόμενο είναι πλέον συχνό και εκφράζεται ο φόβος ότι τώρα που βελτιώνεται ο καιρός, οι αφίξεις αυτές ενδεχομένως να αυξηθούν.

Παρά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, φαίνεται πως οι διακινητές δεν πτοούνται και μεταφέρουν ανθρώπους από την Τουρκία ενώ και οι ίδιοι οι μετανάστες, τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουν ότι θα επαναπροωθηθούν πίσω στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση , οι 32 θα μεταφερθούν σε κέντρο υποδοχής του Έβρου (σύμφωνα με τον κ. Δούκα, πιθανότατα στο Φυλάκιο) και εκτός από έναν που είναι πρόσφυγας από τη Συρία, οι υπόλοιποι θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α οι υπηρεσίες στην Αλεξανδρούπολη είναι μεν έτοιμες να συνδράμουν σε περιπτώσεις αφίξεων, τονίζεται όμως ότι η περιοχή μας δεν είναι περιοχή υποδοχής.

ΠΗΓΗ: www.alexpoli.gr