ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη τίτλου του Παύλου Μελά Κουτσού επί του Απόλλωνα (+photos)

Νίκη που τον καθιστά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης δύο στροφές πριν το τέλος, σημείωσε ο Παύλος Μελάς Κουτσού που κέρδισε έστω και δύσκολα τον Απόλλων Ξάνθη στη Νεάπολη, και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Κεντητής με το Σούνιο ξέφυγε 5 βαθμούς απο την δεύτερη Κεντητή.

Στα του αγώνα όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι ήταν κάτι παραπάνω απο σκληρό καρύδι απέναντι στον πρωτοπόρο της κατηγορίας, και μην ξεχνάμε φιναλίστ του Κυπέλλου της ΈΠΣ, με το πρώτο μέρος να είναι απόλυτα ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές χωρίς όμως την μεγάλη φάση. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κατσιλίδη μέσα στην περιοχή, αλλά απο ένα λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα οι παίκτες του Παύλου Μελά το εκμεταλλεύτηκαν και στο 65′ με τον Τανζού Χαλίλ Ιμπράμ πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, αλλά στο 77′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για αυτούς καθώς έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Νικολαΐδη για αντικανονική συμπεριφορά σε βάρος του διαιτητή του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με την μπάλα πάνω κάτω, απο την μία τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν διπλή καλή προσπάθεια αρχικά με τον Κατσιλίδη και εν συνεχεία με τον Δημητριάδη, ενώ και οι φιλοξενούμενοι βγαίναν συνεχώς επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση.

Το τελικό 0-1 υπέρ του Παύλου Μελά κάνει την ομάδα του Κουτσού το απόλυτο φαβορί ώστε πέρα απο την άνοδο να ανέβει στη νεοσύστατη Α1 ως πρωταθλητής, ενώ απο την άλλη η ομάδα του Απόλλων έχει μπροστά της δύο δύσκολα παιχνίδια με Δόξα στο Μυρωδάτο και Κεντητή στη Νεάπολη οπού θέλει τουλάχιστον μία νίκη για να εξασφαλίσει την άνοδο της στην Α1 έχοντας θέση μέσα στην 6αδα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Δημήτρη Κηλικιώτη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Δ. Μπακάλογλου): Φιλτανίδης, Σαμαράς(68′ Σελβίδης Μ.), Κοντόλιας, Δημητριάδης Μ., Σελβίδης Γ., Δουμπενίδης, Βίντος, Νικολαΐδης, Μαρκοσιάν(55′ Μαγδαλιανίδης), Κατσιλίδης, Λαζαρίδης(66′ Αγγελάκης)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Σ. Καρασερίδης): Τζικάκης, Περβελής, Κουμψάκης, Παράσχου, Μπάτζιος(47′ Μπίρτσης), Αρκούδας, Σίμος, Καλτσίδης(81′ Χατζηνίκος), Κούτρας(78′ Πορφυράκης), Μιχαηλίδης, Χαλίλ Ιμπράμ