Άφησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και έπιασε άλλο ιστορικό σωματείο ο Απόστολος Τσιπίδης

Έναν χρόνο μετά την περιπετειώδη παρουσία του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου παρουσιάστηκε κάποια στιγμή ως μέγας χορηγός και σωτήρας αλλά έφυγε κακήν κακώς (αν και επισήμως για τον Εθνικό παραμένεοι ευεργέτης αφού ποτέ δεν βγήκε επώνυμα να του καταλογίσει όσα με διαρροές του καταλόγισε), ο Απόστολος Τσιπίδης φαίνεται ότι βρήκε στο πρόσωπο ενός άλλου ιστορικού σωματείου τη νέα ενασχόλισή του με τον αθλητισμό.

Αυτή τη φορά έφυγε από την Θράκη, όπου ήταν η τελευταία του καταγεγραμμένη εμπλοκή με τα διοικητικά σημαντικής ομάδας, αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα άλλης εξίσου ιστορικής ομάδας της Μακεδονίας. Ο λόγος για τον ιστορικό Φίλιππο Βέροιας, την ομάδα που έμαθε σε όλους τους Έλληνες το άθλημα του χάντμπολ. Μόνο που ο Τσιπίδης δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτό το τμήμα αλλά για εκείνο του… μπάσκετ.

Έτσι διαβάζουμε τουλάχιστον σε μπλογκς από την Ημαθία. «Σε προχωρημένες συζητήσεις με την διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας βρίσκεται ο Απόστολος Τσιπίδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ROYAL CLUB, η οποία δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Βέροιας, ενδιαφέρεται να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ της πόλης και η συμφωνία για τον επικείμενο γάμο των δύο πλευρών είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί. Μάλιστα, ο κος Τσιπίδης θα παραβρεθεί αύριο και στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας στο Πευκοχώρι», ανέφεραν ρεπορτάζ της περασμένης Παρασκευής.

Μάλιστα, σε άλλο δημοσίευμα την ίδια ημέρα, μάθαμε ότι «ο πρόεδρος και CEO του ομίλου εταιριών και επενδύσεων ROYAL CLUB και πρώην πρόεδρος της ομάδας του Ηρακλή, κύριος Απόστολος Τσιπίδης, η επιχειρηματική δράση του οποίου θα φέρει νέα πνοή ανάπτυξης στην περιοχή της Ημαθίας, έκανε, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, την παρακάτω δημοσίευση: “5-4-3-2-1-0 Καιρος δεν ειναι ο ολυμπιακος,παναθηναικος στο μπασκετ να γνωρισουν και την βεροια. Τον ΦΙΛΛΙΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ θα ζω και θα αναπνεω στα μπλε. Θα ειμαι ηρακλης μια ζωη…ομως ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Α1!!!!”». Αναρτήσεις που είναι αλήθεια ότι θυμίζουν σε πολλά τις αρχικές δηλώσεις του, όταν ένα χρόνο πριν ενεπλάκη στο τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για το οποίο επίσης υποσχόταν κούπες.

Μια ημέρα μετά ανακοινώθηκε ότι «στην Καλλικράτεια βρίσκεται σήμερα,16/04/2016, ο νέος πρόεδρος του Φιλίππου, κύριος Απόστολος Τσιπίδης, για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με την ομάδα του Πευκοχωρίου. Όλοι οι παίκτες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με ανεβασμένο το ηθικό και την ψυχολογία, με μόνο τους στόχο την νίκη, καθώς, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο κύριος Τσιπίδης, έκανε προφανή τον σκοπό του για προβιβασμό της ομάδας στην Α1 κατηγορία». Η παρουσία του δεν βοήθησε φαίνεται την ομάδα του Φίλιππου Βέροιας, η οποία γνώρισε βαρύτατη ήττα με 103-88, αλλά προκάλεσε και αναστάτωση στον σύλλογο, αφού εμφανίστηκε ως πρόεδρος από σειρά δημοσιευμάτων χωρίς να είναι.

Ετσι μια ημέρα μετά βγήκε άλλη ανακοίνωση, όπου ο Τσιπίδης φέρεται να έδειξε το σκληρό του πρόσωπο: «Ο Πρόεδρος του Ομίλου Royal Club, γνωστός στον επαγγελματικό χώρο για την σκληρότητα του αλλά και για τον απόλυτο τρόπο που διοικεί τον Όμιλο, αποφάσισε, μετά τη λάθος διατύπωση στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου, να προβεί στην απόλυση της υπεύθυνης επικοινωνιών, καθώς όπως ανέφερε και ο ίδιος, υποστηρίζει την στρατηγική τόσο της διαφάνειας όσο φυσικά και της απόκλισης επανάληψης προηγουμένων σφαλμάτων. Τέλος θέλει να εκφράσει την ειλικρινή του συγγνώμη για τυχόν προβλήματα και αναστάτωση που μπορεί να δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη αλλά και στο τμήμα μπάσκετ λόγω της ανωτέρω ατυχούς παραπληροφόρησης.
Ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου Royal Club
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΠΙΔΗΣ».

Ακολούθως, αναρτήθηκαν τα εξής: «Σε συνέχεια προηγούμενης Ανακοίνωσης – Δελτίο Τύπου και προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η αναφορά του κυρίου Απόστολου Τσιπίδη ως προέδρου του Φιλίππου Βέροιας έγινε εκ παραδρομής. Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο κύριος Απόστολος Τσιπίδης έχει εκφράσει δημοσίως την βούληση και πρόθεσή του να είναι δίπλα στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου και να εμπλακεί ενεργά σε ρόλο και με τρόπο που θα αποσαφηνιστεί μετά το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και σίγουρα δεν θα αφορά την θέση του προέδρου.
Η προαναφερθείσα Ανακοίνωση δεν βαραίνει τον κο Τσιπίδη Απόστολο, καθώς υπήρχε λάθος συντακτική έκφραση και την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ομίλου ROYAL CLUB Βέροιας. Θα θέλαμε επίσης να σας εκφράσουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη για τυχόν προβλήματα και αναστάτωση που μπορεί να δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και στο τμήμα μπάσκετ λόγω της ανωτέρω ατυχούς παραπληροφόρησης και να σας ενημερώσουμε πως είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
Εκ της Διεύθυνσης Επικοινωνίας».

Όλες αυτές οι αναφορές θυμίζουν στην Αλεξανδρούπολη και ιδίως στον Εθνικό πολλά. Αλήθεια, πως βλέπουν άραγε αυτές τις νέες κινήσεις του πρώην μεγάλου «επενδυτή» τους; Με νοσταλγία ή με ανακούφιση; Αισθάνονται ικανοποίηση άραγε με τον τρόπο που χειρίστηκαν πριν ένα χρόνο την υπόθεση και με τον τρόπο που εξακολουθούν να την χειρίζονται;