Βόλεϊ, τένις, ταεκβοντό και… Πανθρακικός στην «αθλητική» εκδρομή 600 μαθητών του 10ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Μία ξεχωριστή αθλητική εκδρομήείχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την περασμένη Τετάρτη οι μαθητές του 10ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Περίπου εξακόσιοι μαθητές επισκέφθηκαν το Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο για να μάθουν από τους καθηγητές φυσικής αγωγής, από τεταρτοετείς φοιτητές ΤΕΦΑΑ αλλά και από ανθρώπους του Πανθρακικού τα μυστικά σε διάφορα αθλήματα, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας τάξης εκπαιδεύτηκαν στην ψυχοκινητική μάθηση, την τρίτης και τετάρτης στο τένις, της πέμπτης και έκτης σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο, ενώ όλοι μαζί στο τέλος παρακολούθησαν επίδειξη και ομαδική διδασκαλία στο ταεκβοντό.

Μάλιστα, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο προπονητής του Πανθρακικού Ζόραν Στοΐνοβιτς, που εκτός από την ανδρική ομάδα στο τιμόνι της οποίας είναι πλέον φέτος, ήταν και ο υπεύθυνος για το παιδικό τμήμα που συμμετείχε στην Super League και έχει ιδιαίτερη τριβή με τις μικρές ηλικίες.

Επίσης το παρών έδωσε και ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Γιώργος Αθανασιάδης. Μάλιστα, οι δυο τους μίλησαν στα παιδιά σχετικά με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες λίγο πριν τον φιλικό αγώνα των παιδιών, στον οποίο διαιτητές ήταν φοιτητές ΤΕΦΑΑ.

«Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρουσία και την ομιλία των δύο αυτών ανθρώπων. Τους κάλεσα και ανταποκρίθηκαν άμεσα, στο βαθμό που μπορώ να πω ότι ο κ. Στοΐνοβιτς ήρθε με δική του πρωτοβουλία! Μόλις τους γνωστοποίησα τι θα γίνει είπε ότι θα ερχόταν. Ήταν αξιοσημείωτη η ανταπόκριση που είχε από τα παιδιά, γιατί είναι πολύ αναγνωρίσιμος και αγαπητός σε αυτά», είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης, καθηγητής φυσικής αγωγής διδάσκων στα ΤΕΦΑΑ και πρώην πρόεδρος του Πανθρακικού Σταδίου Μιχάλης Πολυτσάκης.

«Προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε μία εκδρομή, η οποία να αποτελείται από καθαρά αθλητικές δράσεις, για να δείξουμε με αυτό τον τρόπο ότι οι σχολικές εκδρομές μπορούν να αξιοποιηθούν για αθλητικές δραστηριότητες και να στοχεύσουν σε αυτές, για να έχουν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και ένα συγκεκριμένο νόημα. Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι μόνο περίπατοι ή επισκέψεις, αλλά μπορούν να αποσκοπούν καθαρά σε αθλητικές δράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Πολυτσάκης.

Παράλληλα, ανέδειξε και την ενεργό παρουσία των φοιτητών: «Είχαμε εθελοντές φοιτητές ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι βοηθούσαν τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων στην τεχνική υλοποίηση, γιατί ο αριθμός των μαθητών ήταν μεγάλος, ήταν εξακόσιοι μαθητές. Οι φοιτητές ήταν από το 4ο έτος και κάνουν πρακτική άσκηση στην ειδικότητά τους, οπότε ήταν ευκαιρία και γι’ αυτούς να γνωρίσουν από κοντά εκπαιδευτικές διαδικασίες με τους μελλοντικούς μαθητές τους. Τα παιδιά μας είπαν ότι ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχουν κάνει ποτέ τους. Και ουσιαστικά την έκαναν στα “πόδια” τους, μέσα στην Κομοτηνή».

Απώτερος στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μία ακόμη αντίστοιχη αθλητική εκδρομή μετά το Πάσχα για άλλα σχολεία της πόλης, ενώ σιγά-σιγά να αρχίζουν να εντάσσονται αυτού του είδους οι εκδρομές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μάλιστα, ο Μιχάλης Πολυτσάκης, έχοντας την ιδιότητα και του πρώην προέδρου του Πανθρακικού Σταδίου, υποστήριξε στις δηλώσεις του στην εφημερίδα “Χρόνος” πως «είναι καθαρό, τα πράγματα είναι στη θέση τους, δεν έχουν γίνει ζημιές και το στάδιο είναι λειτουργικότατο».