Γ’ Εθνική: Αγγλικό σκορ στο Σουφλί ανάμεσα στον μαχητικό παρά τον υποβιβασμό Έβρο και την Δόξα Δράμας

Σκορ και θέαμα απόλαυσαν οι τυχεροί φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο γήπεδο «Δημήτρης Μπακιρτζής» στο Σουφλί σε παιχνίδι που θύμιζε περισσότερο αγώνα Αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο ήδη υποβιβασμένος Έβρος Σουφλίου ερχόμενος από την νίκη στην Φλώρινα επί της Θύελλας Φιλώτα δεν φοβήθηκε την ομάδα της Δόξας Δραμας και την υποχρέωσε σε ισοπαλία με σκορ 4-4, αν και λίγομπριν το τέλος ήταν μπροστά 4-2.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν χωρία να έχουν αν χάσουν κάτι, σ’ αντίθεση με τους «Μαυραετούς» που ήταν πολύ μέτριοι κύρια στην άμυνά τους και φαίνεται έχοντας το μυαλό τους στο παιχνίδι της Τετάρτης για το κύπελλο ερασιτεχνών με την Πύδνα Κίτρους. Μάλιστα οι Εβρίτες προηγήθηκαν και με 4-2, αλλά στο τέλος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να κρατήσουν τα προσχήματα.

Ο Ζιγκερίδης στο 7′ με μπάσιμο αιφνιδιάζει την άμυνα της Δόξας και με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ στην πρωτη φαση των γηπεδούχων. Στο 22’ σε κεφαλιά του Χαριτωνίδη η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι του Μπινόπουλου και στην επιστροφή ο Γαϊδαρτζής πιάνει το σουτ που φεύγει άουτ, αλλα τρια λεπτα αργότερα στο 25′ η Δόξα ισοφάρισε όταν σε σέντρα του Μαρκόπουλου, με κεφαλιά ο Γαϊδαρτζής σκόραρε. Στο 42’ μάλιστα η Δόξα έκανε την ανατροπή όταν σε σέντρα του Σάντος ο Κουμπρόγλου με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Εκεί που όλοι περίμεναν ο Έβρος να πετάξει λευκή πετσέτα όπως σε προηγούμενους αγώνες του, αυτός αντέδρασε και μάλιστα σκοραρε τρεις φορές. Στο 47’ με σουτ του Τσελέπη, στο 70’ από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων, και αυτογκολ του Χαριτωνίδη και στο 74’ με τον Ζιγκερίδη με κοντινό σουτ να κάνει το 4-2.

Η ομάδα όμως τουν Κώστα Βασιλακάκη αντέδρασε και στο 87’ σε μακρινη σέντρα ο Μαρκόπουλος με κεφαλιά μείωσε αρχικά σε 4-3 και λίγο αργότερα στο 90′ ο Γαϊδαρτζής με νέα κεφαλιά έκανε το 4-4 πετυχαίνοντας το 19ο τέρμα του. Διαιτήτευσαν οι Κιγιτζή, Δημητριάδης, Γκιόσης (της ΕΠΣ Θράκης).

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Στ. Μιχαηλίδης): Μπινόπουλος, Μπάμνιος, Πετκίδης, Λειβαδιώτης, Λίτσιος, Χιζανασβίλι, Δροσάκης, Μερτίκας, Τσελέπης, Μεμέτ Εμρέ (55’ Κουτσούλας), Ζυγκερίδης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κ. Βασιλακάκης): Μένκα, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Μουτεσίδης (46’ Κελεσίδης, 71’ Αθανασιάδης), Χαριτωνίδης, Σπάσιτς (17’ λ.τ. Ντος Σάντος), Παπαζούδης, Παπαδόπουλος Μ., Γαϊδαρτζής, Κουμπρόγλου, Μαρκόπουλος.