Επανασυστάθηκε και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το τμήμα πυγμαχίας της ΑΕ Κομοτηνής

Μετά από πέντε χρόνια όπου βρισκόταν σε… «χειμερία νάρκη», το ιστορικό τμήμα πυγμαχίας της ΑΕ Κομοτηνής επαναδραστηριοποιήθηκε και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα έλαβε μέρος και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Γ’ κατηγορίας που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

Εκεί ο μοναδικός θρακιώτικος σύλλογος που καλλιεργεί το άθλημα συμμετείχε με πενταμελή αποστολή, τρεις αθλητές και δύο προπονητές, αν και αρχικά υπήρχε σκοπός να πάνε επτά αθλητές, κάτι που δεν επετεύχθη λόγω των ορίων που υπήρξαν από την ομοσπονδία για την εξασφάλιση συμμετοχής στην 16άδα.

Οι αγώνες ήταν σε τρεις γύρους των τριών λεπτών ο καθένας. Την αποστολή των τριών αθλητών της ΑΕ Κομοτηνής συνόδευσαν οι προπονητές Απόστολος Κολάτσης και Νίκος Ζάρμπας. Οι πυγμάχοι του θρακιώτικου συλλόγου σημείωσαν τις ακόλουθες επιδόσεις, ανά κατηγορία όπου αγωνίστηκαν:

-Στα 60 κιλά ο Χαράλαμπος Σιαμίδης κέρδισε τον πρώτο αγώνα με νοκ άουτ και πέρασε στα προημιτελικά, όπου ενώ υπερτερούσε σε απόδοση στον πρώτο και δεύτερο γύρο, δέχτηκε στον τρίτο ένα δυνατό χτύπημα που οδήγησε τον γιατρό των αγώνων στην απόφαση να διακοπεί εις βάρος του το παιχνίδι Έτσι έχασε την ευκαιρία για ένα μετάλλιο, καθώς με νίκη θα έμπαινε στην τετράδα.

-Στα 69 κιλά ο Γρηγόρης Λαζαρίδης, που αποτελούσε το δυνατό χαρτί της ΑΕ Κομοτηνής στην κατηγορία του και θεωρούνταν από τα φαβορί για μετάλλιο, είδε την παρουσία του να είναι εξαιρετικά σύντομη και να ολοκληρώνεται από το πρώτο παιχνίδι καθώς ακυρώθηκε η συμμετοχή του λόγω καταγγελίας για αντικανονική συμμετοχή που δεκτή.

-Στα 91 κιλά ο Κώστας Χατζηνάκης έχασε οριακά στην πρώτη αναμέτρηση με 9-10 σημεία και αποκλείστηκε νωρίς από την συνέχεια, αν και στην ΑΕ Κομοτηνής έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση εκτιμώντας ότι πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση στη δύσκολη κατηγορία του.

Πέρα από τους προαναφερθέντες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχε αρχικά σχεδιαστεί να λάβουν μέρος και οι Κώστας Κουτσογιάννης, Μιχάλης Γουίδης, Βασίλης Τριανταφυλλίδης και Ιωάννης Αναστασιάδης που τελικά δεν κατέβηκαν στην Αθήνα λόγω συμπλήρωσης των 16άδων σε κάθε κατηγορία.