Photos: 80 κλικ απο τον συγκλονιστικό τελικό του 5ου πρωταθλήματος Πολιτιστικών Συλλόγων

Χιτσκοκικό φινάλε είχε ο συγκλονιστικός τελικός του 5ου πρωταθλήματος μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με τους Κατασκηνωτές να κερδίζουν κυριολεκτικά στο νήμα τους Αιμοδότες με 67-66 σε έναν τελικό που αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένος σε όσους τον παρακολούθησαν.

Μάτς που ότι και να γράψεις μπορεί να αποδειχτεί λίγο μπροστά σε αυτά που έγιναν στο “Μπαλτατζής” με τις δύο ομάδες να αποζημιώνουν και με το παραπάνω τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο για να παρακολουθήσει τον τελικό, με τους Κατασκηνωτές να κάνουν επική ανατροπή και να γυρνάν παιχνίδι που έχαναν κάποια στιγμή και με 23 πόντους, αλλά ακόμα και στα 2,7 δεύτερα για το τέλος με 65-66! Και όμως κατάφεραν και να επιστρέψουν ειδικά με την συγκλονιστική τους παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και να δείξουν πως είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν το παιχνίδι στα δύο δεύτερα πριν το τέλος.

Η εικόνα του αγώνα ήταν άκρως διαφορετική στο πρώτο ημίχρονο με τους Αιμοδότες να παρουσιάζονται εντυπωσιακοί και άνετοι και προσφέροντας ωραίο θέαμα να χτίζουν διψήφια διαφορά, που έκανε πολλούς να πιστέψουν πως καθάρισαν το ματς. Ακόμα και με την εικόνα τους στην τρίτη περίοδο παρότι κατά διαστήματα έμοιαζαν χαμένοι στην αντεπίθεση των Κατασκηνωτών, έβρισκαν τον τρόπο να κρατούν το προβάδισμα. Η τέταρτη περίοδος ήταν σκέτη απόλαυση ντέρμπι με τα όλα, και ειδικά το τελευταίο λεπτό οπού έγιναν φοβερά πράγματα.

Στα δώδεκα δεύτερα πριν το τέλος οι Κατασκηνωτές κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν με 65-63, όμως ο Μαρκίδης των Αιμοδοτών σηκώθηκε για τρεις κέρδισε φάουλ και εκτέλεσε εύστοχα και τις τρεις βολές κάνοντας το 65-66 δίνοντας το έναυσμα σε συμπαίκτες και φίλους των Αιμοδοτών να ξεσπάσουν σε πανηγύρια, εκεί το τεχνικό δίδυμα των παικτών  της Ασπίδας Στεφανίδης και Κουτσογιάννης παίρνουν τάιμ άουτ καθώς η ομάδα τους είχε μόλις δύο δεύτερα για να εκδηλώσει επίθεση.

Και όμως αυτά τα 2 δεύτερα αποδείχτηκαν υπεραρκετά για τους Κατασκηνωτές με τον Χρήστο Κουτσογιάννη να παίρνει την μπάλα κάτω απο το καλάθι μετά την επαναφορά και με δίποντο στην κυριολεξία στο ούτε δεύτερο πριν ακουστεί η κόρνα για το φινάλε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και την ευκαιρία σε συμπαίκτες και το ιδιαίτερα ενθουσιώδες κοινό των Κατασκηνωτών να ξεσπούν σε πανηγύρια.

Πέρα απο το πλούσιο θέαμα και την ικανοποίηση των διοργανωτών αυτό που κέρδισε ακόμη περισσότερο τις εντυπώσεις ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα τόσο στον αγώνα αλλά και στην προσφορά τους στο κουτί της φιλανθρωπίας, που μαζί με όσα χρήματα μαζεύτηκαν όλη την χρονιά, αλλά και στον τελικό όπως και στην δημοπρασία για την φανέλα του Άρη και του MVP του πρωταθλήματος Οκάρο Γουάιτ (την αγόρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι “Ανεπρόκοποι”) μαζεύτηκε ένα αρκετά σημαντικό ποσό που μέρος του θα πάει για καλό σκοπό, και πιο συγκεκριμένα για την ενίσχυση του παραρτήματος Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών.

Την κούπα του δεύτερου ο αρχηγός των Αιμοδοτών Παπατζέλος την παρέλαβε απο τον Σταύρο Αμοιρά, ενώ η κούπα του πρωταθλητή δόθηκε απο τον Αντιδήμαρχο σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλη Λομβρδέα στον αρχηγό των Κατασκηνωτών Κουρτόγλου.

Διαιτητές: Ρούκας – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 10-20, 24-37(ημίχρονο), 44-51, 67-66(τελικό αποτέλεσμα)

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ(Γ. Στεφανίδης – Απ. Κουτσογιάννης): Σέγκος, Μπαμπούρης, Τακμαζίδης  2, Λυμπεράκης, Κυριαζίδης, Κυριάκογλου, Κουρτόγλου  3, Μπατζάκης, Κουτσογιάννης Χ.  23(3), Οικονόμου  15(1), Καρβουνίδης, Μουρβάκης  10(1), Σταυρακάρας  10(1), Τσακιρίδης  4, Μπλιάγκας

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ(Αντ. Κασαρτζίδης – Γ. Παπαχρόνης): Μαρκίδης  4, Μιχαηλίδης Χ.  3(1), Μιχαηλίδης Κ., Γεκτίδης  2, Αποστόλου  10(3), Τζελεπάκης  12(2), Ταχτσίδης, Χαραλαμπίδης  5(1), Μάστος, Παπατζέλος  9(1), Καραφουλίδης, Μιχαηλίδης Χ.  2, Κιουφτσίδης, Ορφανίδης  6, Μιχαηλίδης Μ.  4, Κόκκαλης  9