Μέχρι την τετράδα του Tirana Open έφτασε η Αναστασία Παρασκευούδη!

Στην ημιτελική φάση ολοκληρώθηκε η πολύ καλή προσπάθεια της Κομοτηναίας Αναστασίας Παρασκευούδη στα Τίρανα της Αλβανίας και στο Tirana Open U14, τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Tennis Europe. H 13χρονη θρακιώτισσα συνδύασε την εβδομάδα της με τρεις νίκες επί σημαντικών αντιπάλων.

Η Παρασκευούδη γνώρισε την ήττα από την πολύ δυνατή Ρωσίδα Αλίνα Σερμπίνινα, Nο2 στο ταμπλό και Νο81 στα 14άρια της Tennis Europe, με 6-0, 6-2, για να ολοκληρωθεί η προσπάθειά της στα ημιτελικά του Tirana Open U14.

Ωστόσο για να φτάσει εκεί  έτυχε 3 νίκες στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, που σίγουρα θα την ανεβάσουν αρκετές θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη και θα αποτελέσουν διαβατήριο για να έχει προσκλήσεις και σε άλλα διεθνή τουρνουά.

Στον α’ γύρο είχε κερδίσει την Ιταλίδα Αναλίσα Γκασίνο με 6-1, 6- 3 και στον δεύτερο γύρο επέστρεψε από σετ πίσω, για να αποκλείσει την Τουρκάλα Ντέφνε Οζγκιού Γκουνέλ με 5-7, 6-4, 6-3.

Στα προημιτελικά, είχε αποκλείσει τη Σκοπιανή Γιάνα Ογκνιάνιφσκα, που είναι στο Νο3 του ταμπλό. Συγκεκριμένα είχε το προβάδισμα με 6-3, 1-0, όταν η αντίπαλός της εγκατέλειψε τον αγώνα και αποσύρθηκε από το τουρνουά.