Στην Ξάνθη το τριήμερο 17-19 Απριλίου η Αθλητική Συνάντηση Εκκλησιαστικών Σχολείων!

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Ξάνθης επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της 1ης Συνάντησης Εκκλησιαστικών Σχολείων για το  τριήμερο Κυριακή 17, Δευτέρα 18 και  Τρίτη 19 Απριλίου.

Η συνάντηση αυτή οργανώνεται για πρώτη φορά από τη Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αποτελεί  τιμή για την Ξάνθη η επιλογή του Εκκλησιαστικού  σχολείου της πόλης, για την διοργάνωση της τριήμερης αθλητικής συνάντησης.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν σύμφωνα με το  πρόγραμμα είναι οι εξής:

Κυριακή 17η Απριλίου, 12:00  έως 14:00 (ποδόσφαιρο) και από 18:15 έως 19:45 (καλαθοσφαίριση)στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης (Ασπίδα).

Δευτέρα 18η Απριλίου, 09:00 π.μ. έως 14:15  (ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης  (Ασπίδα).

Τρίτη 19η Απριλίου, 09:00 π.μ. (ανώμαλος δρόμος 4km για τα αγόρια και 3km για τα κορίτσια) στην περιοχή Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς.

Η συνάντηση των Εκκλησιαστικών Σχολείων θα ολοκληρωθεί, την Τρίτη 19η Απριλίου και ώρα 11:30 π.μ., με την επίσημη τελετή λήξης και απονομής διπλωμάτων και μεταλλίων στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, παρουσία του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη  Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας π. Σταύρου Μπόζου, των αρχών της Ξάνθης  και των μαθητών των Εκκλησιαστικών Σχολείων.