Ανακοινώθηκαν τα έξι (μεγάλα) ονόματα που επελέγησαν για την λαμπαδηδρομία στην Αλεξανδρούπολη! Και επίσημα εκτός η Δεβετζή!

Με αφορμή τη διέλευση και διανυκτέρευση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης στις 24 και 25 Απριλίου 2016, ανακοινώθηκε επίσημα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ποιοι θα είναι οι λαμπαδηδρόμοι που θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων “Rio 2016”.

Στα έξι ονόματα που ανακοινώθηκαν δεν περιλαμβάνεται αυτό της Πηγής Δεβετζή, όπως η ίδια κατήγγειλε από τις αρχές της εβδομάδας και επιβεβαιώνεται πλέον και από την ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αντί αυτής, πάντως, υπάρχουν έξι άλλα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού της πόλης, ανάμεσά τους οι κολυμβητές αμεα Δήμος Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης αλλά και ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 24/04 θα τρέξουν με την φλόγα οι:

Αλεξούδης Δημήτρης: 2η θέση σε Βαλκανικούς αγώνες Σκοποβολής, 4 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες (1ος λαμπαδηδρόμος στην οδό Μητρ. Ιωακείμ Καβύρη 69, ώρα αναχώρησης φλόγας: 17:34 μ.μ.)

Μουστακίδης Αθανάσιος: Προπονητής της Ομάδας Βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ΜΓΣ, 413 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ, 6η παγκόσμια θέση (1994), 3η πανευρωπαϊκή θέση (1987) (2ος λαμπαδηδρόμος στην οδό Μητρ. Ιωακείμ Καβύρη 35, ώρα αναχώρησης φλόγας: 17:37 μ.μ.)

Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης: 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2015, παγκόσμιο ρεκόρ κατηγορίας ανδρών στα 200 μ. πεταλούδα, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ, εξασφάλιση ορίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 (3ος λαμπαδηδρόμος στην οδό Μητρ. Ιωακείμ Καβύρη 9-11, ώρα αναχώρησης φλόγας: 17:40 μ.μ.)

Καρυπίδης Δημήτριος: 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2015, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ, εξασφάλιση ορίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 (4ος λαμπαδηδρόμος στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Κύπρου, ώρα αναχώρησης: 17:43 μ.μ.)

Το βράδυ της ίδιας ημέρα θα έχουμε την άφιξη φλόγας στο Φάρο Αλεξανδρούπολης και την διανυκτέρευσή της εκεί.

Την επομένη, Μεγάλη Δευτέρα 25/04 θα τρέξουν με την φλόγα κατά την αναχώρησή της από την Αλεξανδρούπολη οι:

Δεληγιάννη Δάφνη: 2η πανελλήνια θέση στο διπλό στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Νέων Γυναικών (2004-2005), 3η πανελλήνια θέση σε διπλό, μεικτό και ατομικό στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση (2002-2003), Προπονήτρια Αθλητών ΑμεΑ και Προπονήτρια Αθλητών των Special Olympics Hellas (1η λαμπαδηδρόμος από το βωμό μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος επί της οδού Βασ. Αλεξάνδρου, ώρα αναχώρησης φλόγας: 09.00 π.μ.)

Καλαϊτζής Χρήστος: Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας στο Δ.Π.Θ., αθλητής του Εθνικού ως έφηβος. Ο κ. Καλαϊτζής διακρίνεται για την κοινωνική του προσφορά καθώς παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης (2ος λαμπαδηδρόμος στην Τράπεζα της Ελλάδος επί της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και τερματίζει έμπροσθεν του καταστήματος “Porto Elia”, ώρα αναχώρησης φλόγας: 09:03 π.μ.)

Ακολούθως θα αναχωρήσει η φλόγας για Κομοτηνή. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, «η επιλογή των παραπάνω λαμπαδηδρόμων έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μεταξύ των αιτήσεων συμμετοχής που κατατέθηκαν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης από τις 16 μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2016 μετά από Πρόκληση σε εκδήλωση ενδιαφέροντος που απηύθυνε με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προς όλους τους δημότες και τις δημότισσες και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας».