Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού που κλήθηκε σε απολογία επειδή… ευχήθηκε στους συμπαίκτες του

Στον αθλητικό δικαστή προκειμένου να απολογηθεί, θα βρεθεί την αυτήν την Πέμπτη ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Βασίλης Τριανταφυλλάκος. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή.

Η είδηση είναι ότι θα απολογηθεί για ένα ευχετήριο μήνυμα που έκρυβε στην μπλούζα του, μετά το  γκολ που πέτυχε στον αγώνα του Πανσερραϊκού κόντρα στον Πανελευσινιακό. Και το ακόμα πιο  ενδιαφέρον είναι ότι αυτό θα συμβεί επειδή ο σερραίος επιθετικός δεν τιμωρήθηκε εκείνη την στιγμή, κατά την διάρκεια του αγώνα, από τον κομοτηναίο διαιτητή Χρήστο Γκράνα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Άρη, Ολυμπιακού Βόλου και Λαμίας και νυν του Πανσερραϊκού σκόραρε στον εντός έδρας αγώνα της 26ης αγωνιστικής της Football league με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό.Μετά το τέρμα που πέτυχε, φόρεσε μια μπλούζα η οποία έγραφε: «Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας. Ρούτσης – Στεργιανός», ευχόμενος με τον τρόπο αυτό στους δύο συμπαίκτες του που έγιναν πατέρες. Μια καθόλα συγκινητική ενέργεια.

Αυτή η ενέργεια φαίνεται ότι συγκίνησε και τον Χρήστο Γκράνα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην τον τιμωρήσει, για παράδειγμα με κίτρινη κάρτα. Αυτή όμως η αβλεψία του διαιτητή έβαλε σε… μεγαλύτερους μπελάδες τον Τριανταφυλλάκο, που κλήθηκε πλέον από την Πειθαρχική Επιτροπή!  Ο λόγος τη κλήσης του σε απολογία έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν τιμωρήθηκε από τον  Γκράνα με κίτρινη κάρτα. Αν αυτό είχε συμβεί, θα γλίτωνε την απολογία και τα μπλεξίματα με τα Πειθαρχικά Όργανα.

Το άρθρο 10 παρ. 6στ. του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει:«Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε ΠΑΕ της ίδιας κατηγορίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία».

Κάπως έτσι, ήρθε η κλήση σε απολογία για τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού επειδή θέλησε να ευχηθεί στους συμπαίκτες του, που έγιναν γονείς! Απίστευτο και όμως Ελληνικό!!!

Αναλυτικά η κλήση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της FOOTBALL LEAGUE κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 14/4/2016 και ώρα 10:30:

Τον ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟ ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1,2,3, 4,5, 6, 10 παρ. 1 περ. α΄ΙΙΙ, 2β, 6στ΄. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, Κανόνα 4 των Κανόνων Παιχνιδιού 2015-2017, σε συνδ. Με Απόφαση 1 του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου, 13 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 και και 15 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων (αγώνας της 3-4-2016 με ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ)».