Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την ολυμπιακή φλόγα στην τελετή της Ξάνθης

Στους ρυθμούς της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας κινούνται (και) στην πόλη της Ξάνθης, με τους ιθύνοντες τόσο του τμήματος Αθλητισμού όσο και γενικότερα του Δήμου Ξάνθης να τρέχουν όλα τα διαδικαστικά ώστε η πολή να είναι πανέτοιμη στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS ήδη έχει “κλείσει” η τετράδα των τεσσάρων Ξανθιωτών που θα έχουν την μεγάλη τιμή να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα κατά το πέρασμα της απο τους δρόμους της Ξάνθης. Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που επελέγησαν είναι οι Γιάννης Στεφανίδης, Μιχάλης Αλεξιάδης, Βασίλης Κόκκινος και Άρμεν Μπαμπαχανιάν.

stefanidisΑυτός που θα υποδεχτεί την δάδα και θα την μεταφέρει ως πρώτος λαμπαδηδρόμος επί της Μιχαήλ Καραολή 89 στις 11:42 είναι ο πρωταθλητής του Μιρμάνη Ξάνθης Γιάννης Στεφανίδης (τον βλέπετε στην φωτο αριστερά με την άσπρη στολή).

Ο 26χρονος τζουντόκα έχει πολλές και σημαντικές διακρίσεις, όπως 5ος στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών το 2009, 5ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων την ίδια χρονιά.

Επίσης, έχει κατακτήσει και 10 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με κορυφαία του στιγμή το χρυσό που κατέκτησε στα -81 κιλά στο Πανελλήνιο Αντρών το 2008, κάτι που επανέλαβε και την αμέσως επόμενη χρονιά.

alexiadisΔεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο επίσης τζουντόκα Μιχάλης Αλεξιάδης (φωτο δεξιά απο το χρυσό στο Πανελλήνιο του 2010) ο οποίος θα παραλάβει την φλόγα με βάση το πρόγραμμα στις 11:45 απο την Μιχαήλ Καραολή 45 και θα την μεταφέρει στην Κεντρική Πλατεία  οπού και θα γίνει η αφή του βωμού στις 11:48.

Ο 25χρονος Αλεξιάδης (γεννηθείς στις 12 Αυγούστου 1990) θεωρείται απο τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν αναδειχτεί στις “βαριές” κατηγορίες στην Ελλάδα, με τον πρωταθλητή του “Μιρμάνη Ξάνθης” να έχει πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι έχει προλάβει να κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αρχικά το 2006 στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας όπου κατετάγη 3ος στο U17, όπως και το 2008 στο Ευρωπαϊκό U20 της Βαρσοβίας, ενώ τελευταία του μεγάλη στιγμή ήταν η πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ανδρών της Κωνσταντινούπολης το 2012.  Επίσης έχει κατακτήσει 15 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, με τελευταίο το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ανδρών το 2010 στην κατηγορία +100 κιλών.

xanthiotes robotΤρίτοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα θα είναι οι 2οι στην Παγκόσμια Μαθητική Ολυμπιάδα Ρομποτικής Robo Specialists (φωτο αριστερά).

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία (γεννηθείς το 1997) Βασίλης Κόκκινος (ο μεσαίος στην φωτογραφία) θα είναι αυτός που θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας και αυτός που θα την μεταφέρει, συνοδεία απο τους Αλέξη Πανταζίδη και Χάρη Παπαδάκη.

Οι Robo Specialists θα παραλάβουν την φλόγα στις 12:48 απο την Κεντρική Πλατεία και θα την μεταφέρουν έως την Βασιλέως Κωνσταντίνου 39.

mpampaxanianΤέταρτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Ξανθιώτης πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Άρμεν Μπαμπαχανιάν (φωτο δεξιά), που θα παραλάβει την φλόγα απο την Βασιλίσσης Κωνσταντίνου 39 και θα την οδηγήσει στην προτομή του αείμνηστου δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη στις 12:51.

Εκεί  θα βρίσκεται η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας που θα παραλάβει την φλόγα για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Τα λόγια για τον 19χρονο πρωταθλητή της “Ολυμπιακής Φλόγας” Ξάνθης είναι περιττά καθώς πρόκειται για έναν απο τους πιο εξελίξιμους και ελπιδοφόρους αθλητές με συνεχή παρουσία στο βάθρο σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ πρόσφατα κατέκτησε και την 9η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.