Ομόφωνα πέρασαν οι προτάσεις Πανόπουλου! Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Ξάνθης…

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις εξίμισι το απόγευμα, μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση (ξεπέρασε τις τρεις ώρες) το διοικητικό συμβούλιο της Super League που συζήτησε τις προτάσεις Πανόπουλου και των 11 μικρομεσαίων ΠΑΕ για την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων του πρωταθλήματος και την θέσπιση επαγγελματικής διαιτησίας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα νέος τρόπος κατανομής τηλεοπτικών εσόδων υπέρ των μικρότερων ομάδων και στο πλαίσιο αυτό ο Χρήστος Πανόπουλος στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ευχαρίστησε τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που αποδέχθηκαν να χάσουν κάποια χρήματα από τα συμφωνημένα συμβόλαια προκειμένου να ενισχυθούν οι πιο μικρές ομάδες.

Όπως διευκρίνισε αργότερα ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος, ουσιαστικά το 60% θα δίνεται ισομερώς σε όλες τις ομάδες και 40% σύμφωνα με την βαθμολογική κατάσταση των ομάδων. Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμα την απόφαση να υπάρξει τεχνοκράτης πρόεδρος τη νέα σεζόν, να αναζητηθούν χορηγός ή χορηγοί και φυσικά να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο για επαγγελματική διαιτησία.

Αναφορικά με την επαγγελματική διαιτησία, ο Χρήστος Πανόπουλος πιο πριν ανέφερε: «Το σχέδιο που προτείναμε συμφωνήσαμε όλοι ότι είναι η σωστή λύση. Θα υπάρξει μια επιτροπή που θα την συνεδριάσει την άλλη Τρίτη για κάποιες βελτιώσεις και να τις προωθήσει στην ΕΠΟ. Εφόσον η θέληση όλων είναι η επαγγελματική διαιτησία, νομίζω ότι και η ΕΠΟ θα σεβαστεί την θέση αυτή ώστε το σχέδιο να υλοποιηθεί για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Μάλιστα, ο Χρήστος Πανόπουλος σχολίασε: «Ίσως όλοι να ασχολούμαστε πολύ λιγότερο με την ΕΠΟ και τις όποιες εκλογές αν γίνει επαγγελματική η διαιτησία. Εφόσον η ΕΠΟ ευλογήσει και καλύψει το σχέδιο αυτό, όταν βγει η υποψηφιότητα των υπολοίπων υποψηφίων προέδρων για την ΕΠΟ, θα τους πάμε την ίδια πρόταση ώστε να δεσμευθούν και αυτοί και να μην αλλάξει, αν αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ».

Ο Χρήστος Πανόπουλος στο τέλος επανέλαβε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε μαζί μας και τις τέσσερις ομάδες, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που έδειξαν υπεύθυνη στάση». Τέλος, σε ερώτηση για ένα ενδεχόμενο Grexit, ο Χρήστος Πανόπουλος δήλωσε ότι «αν υπάρξει Grexit, δεν ξέρω πως θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι προτάσεις για επαγγελματική διαιτησία». Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Grexit έχει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποφευχθεί.