Αντιδρούν οι κάτοικοι των Πετρωτών στον σχεδιασμό για την εξόρυξη του ζεόλιθου στην περιοχή 

“Είναι αδιανόητο να σχεδιάζεται η εξόρυξη ενός ορυκτού από έναν τόπο χωρίς να προκύπτει ωφέλεια για τον ίδιο τον τόπο”, τονίζουν σε επιστολή τους οι κάτοικοι των Πετρωτών, την οποία απέστειλαν στην Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜΘ, με αφορμή τη πρόσφατη συνεδρίαση των μελών της.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εξετάστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΟΣ-Βιομηχανικά Ορυκτά», που ενδιαφέρεται για την εξόρυξη του ζεόλιθου στη θέση «Κόκκαλο», σε έκταση μεγαλύτερη των 83 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι επί της Μελέτης έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π. Ε. Έβρου. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους βουλευτές Έβρου και τον δήμαρχο Ορεστιάδας, στους οποίους γίνεται επίσης γνωστή η πάγια θέση των κατοίκων, να γίνεται η επεξεργασία του ζεόλιθου στην περιοχή των Πετρωτών, «ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αποτελέσει η επένδυση πόλο ανάπτυξης».

Επιπλέον, οι ίδιοι θεωρούν επίσης απαράδεκτο όπως υπογραμμίζουν, να γίνουν εξορύξεις στην περιοχή του φυσικού μνημείου της «Μαύρης Πέτρας» αλλά και στα αρχαία λατομεία, που περιλαμβάνονται στην έκταση όπου σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί η εταιρεία.

Πηγή: www.ert.gr