Αίσθηση από τις δηλώσεις Ουσταμπασίδη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την Βέροια και τον Σαββίδη

Στο Μetropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη, Νίκος Ουσταμπασίδης. Ο 52χρονος Αλεξανδρουπολίτης προπονητής τόνισε ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες, ενώ αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ είναι όπως η Βέροια. Τα χρήματα δεν κάνουν την ομάδα. Στον ΠΑΟΚ δε γίνεται αξιοποίηση του υλικού και όπως έλεγε ο κύριος Αναστασιάδης ο ΠΑΟΚ πρέπει να προβληματιστεί από τον ίδιο του εαυτό. Αυτοί που είναι γύρω από τον ΠΑΟΚ δεν παίρνουν τις αποφάσεις που πρέπει για το καλό του ΠΑΟΚ, φοβούμενοι το κόστος. Έχει περιεκτιμηθεί το υλικό του ΠΑΟΚ και σε αυτό φταίνει και οι δημοσιογράφοι που γεννούν προσδοκίες. Ο κύριος Σαββίδης φαίνεται ότι δεν γνωρίζει το χώρο. Το ίδιο πρόβλημα είχε στην αρχή και ο κύριος Κόκκαλης. Προσωπικό κόστος είχε για τον Γεωργιάδη να πάει στον ΠΑΟΚ».

Για τη Βέροια και τους λόγους που αποχώρησε: «Όταν είσαι σε κάποιο σύλλογο και περνάς καλά νομίζω δε σε απασχολεί τόσο αν είσαι έξω από το ποδόσφαιρο. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο σε κάποιες ομάδες δεν περνάς καλά, το να βρεθείς έξω από τον σύλλογο είναι λύτρωση. Η ομάδα ενώ ξεκίνησε πολύ διαφορετικά, το τελευταίο υπήρχε μία πίεση αδικαιολόγητη και μία αμφισβήτηση από τον μεγαλομέτοχο.

Αν μιλάμε φέτος ότι ο Πανιώνιος είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, εμείς όταν φύγαμε είχαμε ίδιες ήττες με τον Πανιώνιο. Όλα τα στατιστικά της ομάδας όσον ήμασταν εμείς ήταν πολύ καλύτερα από ότι έχει τώρα η ομάδα. Δε βγήκαν κάποιες επιλογές το καλοκαίρι, κάποιοι ποδοσφαιριστές έβαζαν τον εαυτό τους πάνω από το σύλλογο, δημιουργούσαν διάφορα θέματα στην ομάδα, εμείς είχαμε πάρει κάποιες αποφάσεις για να γίνουν κάποιες κινήσεις διαρθρωτικές. Όμως ο κύριος Καρυπίδης δε τον δεχόταν αυτό, υπήρχε μία πίεση που δεν κάνει καλό και καλύτερα είναι να αποχωρείς παρά να μένεις υπό αμφισβήτηση.

Ο Αμπντούν ήταν το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ομάδα, αλλά δυστυχώς η εικόνα του, η συμπεριφορά του δεν βοηθούσε το σύλλογο και όπως είδατε και τώρα η κατάληξη ήταν αυτή. Δεν μπορεί ξαφνικά η Βέροια να διεκδικήσει την Ευρώπη. Το μπάτζετ ήταν θέμα του κύριου Καρυπίδη και ήταν υπερβολικό για τις δυνατότητες των ομάδων που είναι στην κατηγορία της Βέροιας και σίγουρα προβληματίζει. Τα χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες. Ιδού και το παράδειγμα της Λέστερ. Δε σημαίνει ότι όταν βάζουμε λεφτά μπορούμε να τα κάνουμε όλα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Επειδή αφουγκράζομαι τον κόσμο, έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με άδεια γήπεδα που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Γιατί ο κόσμος δεν πάει στον κόσμο. Στην Ελλάδα έχω θυμάμαι τα γήπεδα με 50.000 κόσμο. Η βία στα γήπεδα, η ατιμωρησία, οι άθλιες συνθήκες των εγκαταστάσεων απομακρύνουν τον κόσμο, όπως είναι φυσικό. Ένα άλλο θέμα είναι της έλλειψης στόχων και ενδιαφέρον από τις ομάδες. Δεν υπάρχουν ανταγωνιστές. Δεν υπάρχει ποιότητα, όλοι έχουμε μερίδια ευθύνης γι΄ αυτή την κατάσταση».