Διεκδικεί παρουσία στους Ολυμπιακούς του Ρίο (και) μέσω της σκυτάλης του Λονδίνου ο Χρήστος Κατραντζής

Σε δύο ομαδικά αγωνίσματα θα κολυμπήσει η Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Λονδίνου. Μετά το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οι Έλληνες κολυμβητές βρίσκονται σε θέση πρόκρισης τόσο στα 4X100μ. ελεύθερο όσο και 4×100μ. μεικτή, συντρίβοντας μάλιστα στην πρώτη σκυτάλη όπου μετέχει και ο Ξανθιώτης Χρήστος Κατραντζής το πανελλήνιο ρεκόρ.

Πλέον μέσω Λονδίνου η ομάδα θα ψάξει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς εκεί έχουν ήδη προκριθεί οι 12 ταχύτερες ομάδες του Καζάν. Την 16άδα θα συμπληρώσουν οι τέσσερις εθνικές ομάδες που θα έχουν πετύχει τους καλύτερους χρόνους μέχρι τις 31 Μαΐου, με την ελληνική ομάδα να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση.

Η ελληνική αποστολή για το Λονδίνο απαρτίζεται από ικανότατους κολυμβητές που είναι σε θέση να φέρουν την πρόκριση στα 100μ. ελεύθερο. Εκτός του Κατραντζή και των άλλων δύο κλασικών σπρίντερ (Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης), άλλοι δύο κολυμβητές θα διεκδικήσουν θέση στη σκυταλοδρομία (Απόστολος Χρήστου, Ανδρέας Βαζαίος) δημιουργώντας πονοκέφαλο στους υπεύθυνους για το ποια θα είναι η τετράδα που θα πέσει στο αγώνισμα.

Προφανώς θα ληφθούν υπόψη οι χρόνοι που έκαναν φέτος οι αθλητές και η αγωνιστική τους κατάσταση όταν θα βρίσκονται στο Λονδίνο. Δεδομένα η σύνθεση της σκυτάλης θα ξεκινήσει από το Γκολομέεβ καθώς είναι ο ταχύτερος Έλληνας 100άρης και αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις του στο NCAA βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Με το 48.85 που κατέχει από το 2015 είναι ο μοναδικός Έλληνας κάτω από τα 49 δευτερόλεπτα.

Θέση στην ομάδα θα έχει πάντως δεδομένα και ο Κατραντζής αφού το φετινό 49.42 είναι ταχύτερος χρόνος από των υπόλοιπων τριών αθλητών, ενώ ο Μελαδίνης έχει φετινό 49.55 αν και το ατομικό του είναι 49.07, όσο και του Κατραντζή.

Από εκεί και πέρα Χρήστου και Βαζαίος βελτίωσαν φέτος τα ατομικά τους ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο, οπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ του το Sportsfeed. Συγκεκριμένα ο Χρήστου έχει 49.95 και ο Βαζαίος 50.37.

Σημειώνεται πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 4Χ100μ. ελεύθερο έχουν προκριθεί μέχρι στιγμής οι χώρες Ρωσία, Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Πολωνία, Κίνα, Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ. Στο Καζάν η Ελλάδα είχε σημειώσει τη 14η καλύτερη επίδοση (3:16.83) πίσω από την Αυστραλία και μπροστά από τις Τουρκία και Ρουμανία.